Spannende strijd tussen VV Oostergo en VV Sleat · Foto('s): Burt Sytsma Photography
  Burt Sytsma Photography

Spannende strijd tussen VV Oostergo en VV Sleat

zondag 22 mei 2016

Beide teams wonnen in de vijfde klasse een periodetitel en door middel van twee wedstrijden kan de winnaar volgend seizoen in de 4e klasse uitkomen. Het was de laatste thuiswedstrijd van trainer Willem Huizing die volgend jaar bij VV de Walden aan de slag gaat. Oostergo speelde al eens eerder tegen VV Sleat in de beker. Beide teams namen toen genoegen met een punt. Uitslag 2-2.

Het was sfeervol en gezellig aan de lijn zaterdagmiddag op sportpark “De Streng”in Ee. De KNVB had voor deze wedstrijd een arbitraal trio aangesteld, zodat de trouwe club ass. scheidsrechters vandaag ook eens mee konden genieten. In de eerste helft waren het de gasten die er boven op zaten. Oostergo kreeg achterin geen ruimte om op te bouwen. De thuisploeg stond dit de gasten wel toe. In de twaalfde minuut scoorde Sleat de 0-1. Oostergo bleef gelukkig rustig en kreeg na deze goal wat meer vat op de wedstrijd. Keeper Riemer Hoekstra koos vaak voor de uittrap omdat opbouwen geen optie was. De gedreven Lars de Jong kopte meerdere malen de bal door op de snelle Lieuwe Sytsma en spits Willem Sikkema. Na vierendertig minuten voetbal kapte Sytsma drie spelers uit op de linkerkant. De voorzet op Lars de Jong werd in eerste instantie ingeschoten, maar nog veel fraaier in de rebound ingekopt door de Jong: 1-1. Deze stand was tevens de ruststand

In de tweede helft oogde Oostergo iets beter, maar de gasten konden ook meerdere malen gevaarlijk doorkomen. Keeper Hoekstra stond oog in oog met een Sleat aanvaller maar redde fraai met zijn been. Het spel werd steeds spannender maar toch kwamen de gasten weer terecht op voorsprong in de vierenzeventigste minuut: 1-2. Oostergo moest nu alle zeilen bijzetten om in elk geval niet te verliezen. Het was Lieuwe Sytsma die in achtenzeventigste minuut via een vrij trap van 25 meter de keeper van Sleat verraste en de stand op 2-2 bracht. Oostergo deed er alles aan om de overwinning uit het vuur te slepen en dat lukte ook nog bijna. In de achtentachtigste minuut werd dezelfde Sytsma binnen de 16 meter lijn aangetikt en de scheidsrechter legde de bal op de stip. De anders zo zekere penalty killer Wytse de Jong mocht de klus klaren, maar was waarschijnlijk niet bestand tegen de zenuwen. De keeper van Sleat stopte de strafschop. De eindstand werd wederom 2-2.

Volgende week zaterdag speelt het team uit Ee in en tegen Sleat om een plekje in de 4de klasse. De ploeg die deze wedstrijd wint promoveert. Vanuit Ee is er gratis vervoer geregeld voor de supporters die met de bus(sen) om 12:00 uur vertrekken vanaf sportpark de Streng in Ee. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Oostergo zal er in elk geval alles aan doen om een plekje in de 4de klasse te bemachtigen.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00