Spannende wedstrijd Triumphera dames 1 – D.F.S. dames 2 · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Spannende wedstrijd Triumphera dames 1 – D.F.S. dames 2

vrijdag 23 maart 2018

Donderdagavond 22 maart werd er in de van der Bij hal in Kollum de wedstrijd gespeeld tussen Triumphera dames 1 en D.F.S dames 2. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden de nummer 3 en 2 in de competitie. De dames van Triumphera stonden derde in de competitie en D.F.S tweede met 3 punten verschil. Dus er viel wat te winnen gisteravond.

De eerste set begon goed voor de dames van Triumphera. Passes kwamen goed bij de spelverdelers, zodat er een mooie set up gegeven kon worden en de aanvallers het af konden maken. Door goede geplaatste smashes van de aanvallers, staat Kollum voor met een stand van 15-12. Het was een echte strijd. Bij een stand van 20-20 werd er een time-out aangevraagd door de aanvoerder. De schoonheidsfoutjes moesten er uit, scherper en stapje erbij. Helaas was het niet voldoende voor de eerste set. Eindstand: 23-25.

Tweede set begonnen we weer met de basis zes. Marijke Osinga en Tineke Babois op spelverdeling, Lieneke Hoof en Marinke Lycklama a nijeholt op mid aanval en Greetje Dobbinga en Jellianne Bergsma op buitenaanval. In de tweede set gaat Kollum goed van start. Alles loopt op rolletjes. De voorsprong laten ze nog even schieten in het midden van de set. Maar komen weer sterk terug. Met een stand van 19-16 wil Triumphera het niet meer uit handen geven. Door een rustige pass van Marijke en een knaller van een aanval van Lieneke maakt Triumphera de set met een stand van 25-19 af.

In de derde set wordt Greetje gewisseld voor Atje Hoekstra. Door onrust in het spel en verminderde focus kijkt Triumphera al snel tegen een achterstand aan. Er wordt nog een wissel gedaan. Melande van Dekken komt in het spel voor Marinke. Door een killerblock staat Melande gelijk haar mannetje.
Maar de achterstand valt niet meer in te halen. De eindstand van de derde set is: 18-25.

De vierde set beginnen we weer met de basis zes. Door D.F.S. wordt hard aangevallen op de buiten. Hier heeft Triumphera vaak geen antwoord op. Het block wordt anders gesitueerd. Er worden ook een aantal blocks uitgevoerd, waardoor we weer in het spel komen. Met een stand van 15-15 wordt Greetje gewisseld voor Atje.

Door goede servedruk van D.F.S komt Triumphera op achterstand. 18-19. Op dat moment wordt Marinke gewisseld voor Melande. Uiteindelijk is de eindstand 20-25 voor D.F.S. D.F.S wint met 3-1. De volgende wedstrijd van Triumphera dames 1 staat volgende week donderdag op de planning om 21.00 uur thuis in de van der Bij hal.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00