Spannende wedstrijd Triumphera Dames 1 · Foto('s): Sake Beerstra

Spannende wedstrijd Triumphera Dames 1

zaterdag 25 maart 2017

Op donderdag 24 maart speelde Triumphera DS 1 thuis in Kollum tegen AVIOS DS 1. De dames van Triumphera staan zesde en AVIOS staat eerste. De vorige uitwedstrijd tegen AVIOS heeft Triumphera dames 1 met 1-3 verloren. Deze wedstrijd werd onder leiding van coach Boukje Ganzevoort gespeeld met Adrianne Vlieg (buiten), Jellianne Bergsma (buiten), Lieneke Hoof (mid), Anne de Vries (mid), Sonja Witterholt (spelverdeler) en Tineke Babois (spelverdeler).

Triumphera begint de eerste set sterk en er wordt al gauw een voorsprong opgebouwd. De tegenpartij vraagt bij de stand van 11-18 een time-out aan. Na de time-out halen de tegenstanders snel vier punten. Triumphera staat nog op 18 punten en vraagt een time-out aan. Nog altijd heeft Triumphera een voorsprong, maar naar de 25 punten toe wordt het toch spannend. Triumphera vraagt bij een voorsprong van 22-20 nog een time-out aan. Helaas werd deze set verloren met 22-25.

De tweede set begint Triumphera met een voorsprong. Bij 5-1 vraagt de tegenpartij een time-out aan. De tegenstanders komen sterk terug en Triumphera verliest de voorsprong. Toch weet Triumphera weer een voorsprong te behalen naar de laatste punten toe. Sonja Witterholt geeft goede set-ups waardoor Adrianne Vlieg de ballen goed slaat naar de mid-achter positie waar de tegenstanders moeilijk bij kunnen. De tegenstander staat achter met 20-22 en vraagt een time-out aan. Helaas wist Triumphera ook deze wedstrijd niet te winnen, en verliest met 22-25.

Om deze wedstrijd nog te winnen dient Triumphera de volgende sets te winnen. Deze set begint weer goed voor Triumphera. Jellianne Bergsma weet de smash ballen van de tegenstanders goed te passen. Bij een stand van 13-17 voorsprong voor Triumphera vraagt de tegenpartij een time-out aan. De tegenpartij komt dichterbij maar Anne de Vries blokt de ballen goed, waardoor Triumphera de  voorsprong weet te behouden. De tegenstander komt dichterbij en vraagt bij een stand van 19-22  achterstand een time-out aan. Toch komt de tegenstander weer dichtbij en bij de stand van 22-22 staat het gelijk.  Er wordt hard gevochten, maar deze set werd verloren met 25-27 door Triumphera.

Vastberaden is Triumphera om de vierde set te winnen. Triumphera staat voor als de tegenstander bij 1-5 een time-out aanvraagt. Triumphera staat nog steeds voor en de pass wordt goed gegeven aan Tineke Babois, waardoor ze een mooie set up kan geven aan Lieneke Hoof die Lieneke keihard over het net slaat. Deze set wist Triumphera de voorsprong te bewaren en wint met 25-20.

Dit was de laatste thuiswedstrijd voor Dames 1. Er moeten nog twee uitwedstrijden worden gespeeld en dan zit het seizoen voor Dames 1 erop. Iedere thuiswedstrijd heeft Boukje Ganzevoort de dames fantastisch gecoacht. Dit werd beloont met een bloemetje die haar deze wedstrijd overhandigd werd.

© Verslag: Tineke Babois

Op donderdag 24 maart speelde Triumphera DS 1 thuis in Kollum tegen AVIOS DS 1.  Triumphera begint de 1e set sterk en er wordt al gauw een voorsprong opgebouwd. Triumphera vraagt bij een voorsprong van 22-20 nog een time-out aan. Helaas werd deze set verloren met 22-25. Ook de tweede set ging verloren met 22-25 Er wordt hard gevochten, maar ook de derde  set werd verloren met 25-27 door Triumphera. De vierde set wist Triumphera de voorsprong te bewaren en wint met 25-20. Dit was de laatste thuiswedstrijd voor Dames 1.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00