Spannende wedstrijd Triumphera DS 1-Turfstekers-Drachten DS 3 · Foto('s): Sake Beerstra

Spannende wedstrijd Triumphera DS 1-Turfstekers-Drachten DS 3

vrijdag 20 november 2015

Op donderdag 19 november spelen de dames van Triumphera een wedstrijd tegen Turfstekers-Drachten die op dat moment gelijk staan in de competitie met 11 punten uit 6 wedstrijden.Een spannende wedstrijd op papier dus. Dit blijkt ook wel uit de gespeelde wedstrijd.

De eerste set begint de tegenstander met een sterke opslag, maar de gretige dames van Triumphera die gesponsord worden door BeterBand, Tandtechnisch labaratorium Huttema en Hoveniersbedrijf Hendrik Elzinga hebben de opslag al snel onder controle. Met goede harde aanvallen en tactische ballen van Marijke Osinga en Liesbeth Huttema loopt Triumphera uit. Drachten herpakt zich en komt sterk terug, met name door de harde opslag. Deze wordt slecht gepasst en daardoor kan geen mooie aanval worden gecreëerd door de thuisploeg. Met een stand van 12-7 vraagt de coach van de Turfstekers een time-out aan. Hierna worden de passes aan Triumphera-kant beter en alles loopt goed bij de dames. De eerste set wordt dan ook gewonnen door Triumphera DS 1. Eindstand 25-18.

De tweede set begint rommelig. De thuisploeg moet weer in het spel komen. Het ziet er onrustig uit bij de dames van Triumphera. Toch blijven de dames redelijk bij door mazzelballen. Ballen die net de goede kant op vallen. Deze set gaat gelijk op. Beide teams laten goede aanvallen zien. Triumphera geeft goede servedruk, met name met de harde opslag van Cheryl Kooistra hebben de dames van Turfstekers moeite mee. Hierdoor loopt Triumphera uit en de eindstand van set 2 is 25-20.

De derde set gaat in het begin gelijk op. Tot een stand van 5-5. Hierna laten de dames van de thuisploeg het liggen. De dames maken veel persoonlijke fouten. Niks gaat goed. De dames kunnen zichzelf niet meer oppeppen en met een stand van 12-25 is de set dan ook dik verloren. Al met al een mooie, spannende wedstrijd om te zien.
De volgende thuiswedstrijd wordt volgende week gespeeld in de van der Bij-hal om 20.15 uur tegen HVC ds 3.

© Verslag: Marinke Lycklama a Nijeholt

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00