Sport, beweegt u fit van start in Dongeradeel

Dinsdag 08-09-2015
DOKKUM - Op dinsdag 8 september 2015 gaven Sport Fryslân en de gemeente Dongeradeel het startschot voor het project ‘Sport, beweegt u fit’ in Dokkum. Met het project wil de gemeente Dongeradeel de sportdeelname van mensen met een chronische aandoening of lichamelijke beperking vergroten. Dit is nodig, want de sportdeelname in deze gemeente blijft achter.

Aanmelden fittest
Mensen met een chronische aandoening of lichamelijke beperking ontvangen een brief met een oproep om mee te doen aan een fittest. De deelnemers worden getest op balans, oog-hand coördinatie, uithoudingsvermogen en de bloeddruk wordt gemeten. Na de testonderdelen bespreekt de sportadviseur de resultaten met de deelnemers, geeft een sport- en beweegadvies en informeert de deelnemers over het vervolgprogramma. In Dokkum staat de fittest gepland op maandag 19 oktober 2015 in Sporthal ‘De Trimmer’.

Achterstand
Uit onderzoek (GGD Fryslân gezondheidsmonitor 2012) is gebleken dat de sportdeelname onder mensen met chronische aandoening of lichamelijke beperking in deze Friese gemeente ver achterblijft (slechts 12 %) ten opzichte van mensen zonder beperking (25%). Het doel is dat 10% meer mensen in deze gemeente meedoen aan laagdrempelige activiteiten in hun eigen omgeving. Het project Sport, beweegt u fit biedt mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening de kans om mee te doen aan sport- en beweegactiviteiten.

terug naar overzicht

© Foto's: Sport Fryslân


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie