Sportieve wraak Nicator in kille ambiance · Foto('s):

Sportieve wraak Nicator in kille ambiance

zaterdag 29 april 2017

Ameland beleefde vrijdag een unicum. Voor het eerst werd op een doordeweekse dag een competitiewedstrijd in de avonduren op het eiland gespeeld. En het betrof niet eens een thuiswedstrijd. De wedstrijd Nicator-Geel Wit moest overgespeeld worden omdat de trainer van de Leeuwarders, Daniel Hofstra, zichzelf opgesteld had. En dat mag niet op dit niveau.

De wedstrijd zou om kwart over zeven beginnen, maar dat werd een uur later vanwege vertraging met de boot. Tegen kwart voor acht kwamen de ‘gastheren’ de accommodatie tussen Nes en Buren opgeslopen. In sporttenue gingen ze linea recta naar het kunstgrasveld. Nicator zit krap in de spelers. Er waren precies elf voetballers meegereisd en er was al medegedeeld dat de wedstrijd van de volgende dag tussen de JO17-teams van beide verenigingen op het eiland niet door kon gaan!

Elk contact met Geel Wit werd vermeden. De bestuurskamer werd niet bezocht en er werden geen handen geschud. Nicator vond dat hen een oor was aangenaaid en zinde op wraak, en die kwam er. Want hoewel de bejegening allerminst sportief was, werd op het veld wel duidelijk gemaakt dat er maar een club aanspraak op de overwinning maakte. Nicator trok fel van leer en dat leverde al na drie minuten spelen een doelpunt op van Masoud Ned’Jati.

Pas na twintig minuten liet Geel Wit iets aanvallends zien. Een voorzet van Luc Metz kwam bij Jordi Metz, diens schot werd gesmoord. Een minuut later mocht Jordi het met een vrije trap proberen, dit was een eenvoudige vangbal voor doelman Jorn Welles. Na een klein half uur spelen kwam Geel Wit op gelijke hoogte. Een voorzet van Bente Bonthuis werd door Luc Metz bij de tweede paal afgerond.

De teams leken met een gelijke stand te gaan rusten, maar vlak voor de pauze kreeg Nicator een corner te nemen. Pieter Oene Smit redde in eerste instantie, maar was kansloos tegen de rebound van Daniel de Vos. Na de hervatting nam Geel Wit het initiatief, maar het was Nicator dat in de tegenstoot toesloeg. Na 54 minuten besliste Arno Moed de strijd: 3-1.Geel Wit was daarna niet meer in staat ook maar één goede kans te produceren. De beste mogelijkheden waren voor Nicator. Serge van der Flier schoot over en Melvin Hempenius schoot voor een open doel naast.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gribbert Bakker vielen de spelers van Nicator elkaar emotioneel in de armen, om meteen daarna met de taxi en de watertaxi het eiland te verlaten.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Kevin Kiewiet, Kayan Kiewiet, Pieter Kiewiet; Djerry Spoelstra (Glenn Kienstra, 65), Jurjen Metz (Lars Molenaar, 55), Jordi Metz; Bente Bonthuis (Tharan Apputhurai, 64), Danny Metz, Luc Metz.

© Verslag: Koos molenaar

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00