Start tweede uitbreiding bedrijventerrein Betterwird Dokkum

Woensdag 17-05-2017
DOKKUM - De gemeente Dongeradeel start met de aanleg van de volgende uitbreidingsfase van bedrijventerrein Betterwird in Dokkum. De eerste uitbreidingsfase aan de noordzijde van het bedrijventerrein is in 2014 gerealiseerd. Doordat de vraag naar bedrijfskavels in Dokkum blijft groeien, onder andere als gevolg van de aanleg van de Centrale As, wordt nu de tweede uitbreidingsfase opgestart. Begin mei is aannemer Daniel Pijnacker uit Kollum begonnen met de voorbereidende werkzaamheden.

Door deze uitbreiding komt er 6 hectare nieuw bedrijventerrein beschikbaar. Hiervan wordt  1,5 hectare geschikt voor watergebonden bedrijven door de aanleg van een insteekhaven vanaf de Dokkumer Ee.

Betterwird is een modern gemengd bedrijventerrein met een totale oppervlakte van 75 hectare. Op het terrein zijn hoofdzakelijk bedrijven te vinden uit de sectoren industrie, vervoer en handel. Onder andere Fortuin Suikerwerken, Dokkumer Vlaggencentrale en Probosign (Friese onderneming van het jaar) zijn op Betterwird gevestigd.

Wethouders Albert van der Ploeg en Pieter Braaksma van gemeente Dongeradeel verrichtten de openingshandeling.

terug naar overzicht
Start tweede uitbreiding bedrijventerrein Betterwird DokkumMeer informatie en foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Lisa Taekema


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie