Start V.I.P. traject voor vluchtelingen in Dokkum

Vrijdag 17-02-2017
DOKKUM - Vrijdag 17 februari ging het V.I.P. traject van start voor vluchtelingen in Dokkum en omgeving. V.I.P. staat voor Vluchtelingen Investeren in Participeren en helpt de cursisten om thuis te raken in het proces van werk zoeken.

De cursisten, bestaande uit vluchtelingen die al een verblijfsvergunning hebben en zogenoemde statushouders zijn, worden opgeleid om deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Ze worden begeleid met de problemen die ze hierin tegenkomen. Iedere cursist heeft een persoonlijke Job-coach en er wordt elke week les gegeven door Mamadou Congo.

Het project wordt medegefinancierd door de Rabobank en het AMIF (Asiel Migratie en Integratie Fonds). V.I.P. is een project van Stichting Vluchtelingenwerk. Wel wordt hierin samengewerkt met gemeenten. Vluchtelingenwerk Noord Nederland in Dokkum is voor deze groep de uitvoerder. Zij begeleid de werkzoekende vluchtelingen naar werk of vrijwilligerswerk. Wethouder Bos van de Gemeente Dantumadiel was namens de DDFK gemeenten aanwezig om de aftrap geven voor dit traject.

terug naar overzicht
Start V.I.P. traject voor vluchtelingen in DokkumMeer informatie en foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Lisa Taekema


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie