Sterk collectief VV Zwaagwesteinde wint verdiend · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

Sterk collectief VV Zwaagwesteinde wint verdiend

maandag 17 oktober 2016

Zaterdagmiddag stond de wedstrijd ‘t Fean´58 – Zwaagwesteinde op het programma. Onder leiding van scheidsrechter E. Bijsterveld die een prima wedstrijd floot, werd er om 14.30 afgetrapt.‘t Fean´58 had in het begin van de wedstrijd veel balbezit maar tot echte aanvallen kwamen ze niet.

De verdediging van Zwaagwesteinde stond deze middag goed. Na 10 minuten was er de eerste kans voor Zwaagwesteinde. Robin Feenstra brak door over rechts maar zijn schot werd geblokt, de rebound was voor Rene Vellinga maar zijn schot belande op de lat. Zwaagwesteinde liet het ‘t Fean´58 komen en met snelle counters zochten zij de aanval.

In de 22e minuut weer een snelle omschakeling door Dennis Stienstra die met 1 beweging vrij stond en een prima dieptepass op Sven Rozendal gaf die alleen op keeper Theo v/d Meer af kon. Met een hard schot werd keeper Theo v/d Meer in de lange hoek verrast wat de verdiende 0-1 betekende.

In de 32e minuut de eerste echte kans voor de thuis spelende club maar de snelle Erwin Tabak vond twee maal een speler van Zwaagwesteinde op zijn pad. Net voor rust kwam Zwaagwesteinde op 0-2, Robin Feenstra gaf een harde voorzet die door Wietze Vrij in zijn eigen goal werd gewerkt en keeper Theo v/d Meer kansloos liet.

In de tweede helft probeerde ’t Fean´58 het wel om de aanval te zoeken, maar de defensie van Zwaagwesteinde stond als een huis. Grote kansen waren er niet en Zwaagwesteinde voetbalde zeer compact, en als het kon zochten zij de aanval wat weinig kansen opleverde. In de 86e minuut was er nog een hoogtepunt die kwam van Ronaldo Jansen die over links aan een solo begon, de verdediging omspeelde en knap de 0-3 maakte. Al met al een dik verdiende overwinning voor Zwaagwesteinde.

Aankomende vrijdagavond om 19:30 uur speelt ZM1 een oefenwedstrijd tegen SC Veenwouden op sportpark De Wieken. Volgende competitie wedstrijd voor Zwaagwesteinde is thuis tegen Rottevalle op 29 oktober, aanvang 14:30 uur op sportpark De Wieken.

© Verslag: Alex Ploegsma