Sterk VIOD VR1 houdt Feanstars O17 op remise · Foto('s): Willem Rienk Miedema
  Willem Rienk Miedema

Sterk VIOD VR1 houdt Feanstars O17 op remise

vrijdag 19 augustus 2016

Na het zwakke optreden tegen Stiens VR1, met name de eerste helft, herstelde VIOD zich op knappe wijze tegen de jongens van eersteklasser Feanstars O17. In een boeiende wedstrijd waarin de Feansters de bovenliggende partij waren, sleepte de Driezumers een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

De contouren van het nieuwe VIOD worden al redelijk zichtbaar. De beide centrale verdedigers Aafke de Hoek en Mariël Miedema speelden ook nu weer een ijzersterke partij. De backs Anneke van der Meulen en Marrit Tjoelker maken per wedstrijd progressie, maar moeten op tactisch gebied nog stappen maken. Op het middenveld excelleerde Lisette Luimstra. Dat de Dokkumse in vorm is, werd met een ‘Zidane’ onderstreept. Mariska van der Veen en Marije Miedema speelden een degelijk wedstrijd. Beide speelsters voetbalden het vorige seizoen op vierde klasse niveau in respectievelijk VIOD VR2 en Zeerobben VR1, maar acclimatiseren snel. Lisanne Kempe, afkomstig van Be Quick Dokkum, kan op de nummer 10 positie nauwelijks worden betrapt op een foutieve pass en lijkt ook een aanwinst te zijn. Zij zorgde uit een moeilijke hoek voor de aansluitingstreffer, nadat Feanstars op een 2-0 voorsprong was gekomen.

In de tweede helft werd zij gewisseld voor Lianne Westra die in het nieuwe systeem van VIOD zich als een vis in het water voelt. Femke Mulder is van verdedigende middenvelder in twee wedstrijden getransformeerd tot spits. Natuurlijk moet dit wennen, maar de balvirtuoos uit Augustinusga heeft de potentie om uit te groeien tot een doelpuntenmachine. Vlak voor tijd scoorde zij de gelijkmaker met een prachtig afstandsschot. Op de flanken heeft VIOD met Marissa Elzinga en Rafaela Dijkstra veel snelheid die voortdurend gevaar stichten. Tussen de palen mogen de keepsters Joukje van der Meer en Anna Reitsma met elkaar de strijd aanbinden. Van der Meer had in de eerste helft een paar voor onmogelijk gehouden reddingen. Reitsma keerde in de tweede op spectaculaire wijze een penalty. Daarnaast kampt VIOD nog met een volle ziekenboeg en een aantal vakantiegangers. Kortom aan de broodnodige concurrentie geen gebrek.

© Verslag: Jouke Dantuma

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00