Sterk VIOD vergeet te winnen bij ’t Fean ’58 · Foto('s):

Sterk VIOD vergeet te winnen bij ’t Fean ’58

zondag 26 maart 2017

’t Fean ’58 trad zaterdagmiddag aan tegen vv VIOD Driesum. De wedstrijd eindigde op het mooie sportpark ‘It Ketting’ met wel een erbarmelijk slecht veld in een 1-1 gelijkspel, waarbij VIOD op basis van een ijzersterke tweede helft de volle buit mee had moeten nemen.

In de eerste helft zijn het de Feansters die op een 1-0 voorsprong komen. In de 30e minuut is het André van der Molen die een rebound binnen schiet nadat keeper Otte Visser een goed schot van Joost Nieuwenhuis uit de doelmond heeft gehouden. Het openingsdoelpunt is terecht omdat t Fean ’58 in het eerste half uur meer kansen heeft dan de Driesumers en ook al de paal en lat hebben geraakt. Na dit eerste half uur verliest ’t Fean de regie en zijn het de Driesumers die de wedstrijd dicteren. Dit had gelijk een treffer van Bauke Visser op moeten leveren. Uit een afgeslagen corner komt hij vrij voor keeper Theo van der Meer maar hij weet de kans niet te promoveren tot doelpunt.

Na rust is het eenrichtingsverkeer richting het doel van ’t Fean ’58. VIOD, vechtend om de nacompetitieplekken te verlaten, speelt vol oppertune op de aanval en komt meermaals in goede positie om te scoren. De voorhoede heeft het vizier vandaag echter niet op scherp. Grote kansen worden niet goed uitgespeeld door Nykle Durk van der Valk of hoog overgeschoten door dezelfde speler en keeper Van der Meer red tweemaal prima op goede inzetten van Roelof van der Veen en Bauke Visser. Het harde werken wordt uiteindelijk 10 minuten voor tijd wel beloond. Het is nota bene de nooit scorende Ruben Roodhart die de bal binnenschiet na een vloeiende aanval via Bauke Visser. Een mooi moment voor deze hardwerkende middenvelder. De video van dit doelpunt gaat nu al viral en schijnt al meer dan 1000x bekeken te zijn aan de Voorweg in Wâlterswâld. Na deze gelijkmaker zijn er nog wat kansjes over en weer maar gescoord wordt er niet meer.

Na het laatste fluitsignaal van de goed fluitende scheidsrechter J. Hadders is de conclusie dat ’t Fean ’58 en VIOD niks opschieten met het ene punt. Beide ploegen blijven in het rechterrijtje bivakkeren en moeten nog volop strijden om zich veilig te spelen. Volgende week zaterdag komt koploper van de derde klasse B Wykels Hallum in Driezum op bezoek. De wedstrijd start om 14.30 op sportpark “Treffers Heech”.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00