Succesvol turn- en acroweekend voor GVV · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Succesvol turn- en acroweekend voor GVV

maandag 27 april 2015

Afgelopen zaterdag heeft Gymnastiekvereniging Veewouden (GVV) het Fries Kampioenschap acrobatische gymnastiek voor de categorieën instap en plus in Feanwâlden georganiseerd. Voor zowel GVV als de tennisvereniging Feanwalden een primeur, want nog niet eerder werd in de tennishal een acrowedstrijd georganiseerd. Vrijwilligers van de tennisvereniging en GVV sloegen de handen ineen om dit spektakel vorm te geven. Het resultaat mocht er wezen, zowel in de vormgeving als in de sportieve prestaties.

Jannah van der Velde en Mirthe Aantjes Fries Kampioen Acro

In de categorieën E- instap en E-plus streden de duo’s en de trio’s om de felbegeerde Friese titel, waarbij de deelnemers in diverse plaatsingswedstrijden al de nodige tegenstanders hadden verslagen. Iedereen die er zaterdag bij was behoort dus al tot de besten van Friesland in hun categorie. Voor GVV kwamen twee teams uit. Gerieke Ellens en Lieuwkje van der Kooi in de categorie E-instap en Jannah van der Velde en Mirthe Aantjes in de categorie E-plus. De mooie en sierlijke oefening van Jannah en Mirthe werd beloond met een gouden medaille en mogen zich Fries Kampioen noemen. Gerieke en Lieuwkje, die net dit seizoen voor het eerst aan deze discipline meedoen, werden vijfde.

Joris Veenstra turnt naar zilver tijdens Nederlandse kampioenschappen

Zaterdag 25 april was Twello het toneel voor de Nederlandse Kampioenschappen herenturnen. Joris Veenstra en Mateo Schouwstra- Atsma trainen onder leiding van Marloes de Jong bij GVV Feanwâlden. De beide jongens hadden zich 28 maart jongstleden al bij de beste vijf van Noord Nederland weten te turnen. Dit was hun ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen. De jongens turnen instap niveau 12 en moesten het opnemen tegen de vijfentwintig beste jongens van Nederland. De wedstrijd begon bij ringen, het favoriete onderdeel van Joris. Met een maximum van 20,00 punten scoorde hij bij dit onderdeel het hoogste met maar liefst 19,35 punten. Mateo liet eveneens een mooie stabiele oefening zien en scoorde 18,60. De toon was gezet door de jongens en ze gingen vol zelfvertrouwen door naar de volgende toestellen. Op vloer schitterde Mateo met een zeer mooie oefening en behaalde hier met maar liefst 18,60 punten de hoogste score. Tijdens de prijsuitreiking was daar de grote verassing. Joris behaalde 107,30 punten en mocht hiermee de zilveren medaille in ontvangst nemen. Mateo scoorde 105,90 en werd zesde.

Twee acro teams van GVV zilver op halve finale NK

Met drie teams was GVV goed vertegenwoordigd op de halve finales voor het Nederlands Kampioenschap Acro in Zwolle. In de categorie E senioren Trio’s kwamen Marijke Vonk, Henriette Hiemstra en Hendrika de Jong uit. Met een zeer goede en net uitgevoerde oefening veroverde zij met overtuiging de tweede plaats. In de categorie E senioren Duo  kwamen Rixt de Jong en Olbrich Oving uit, die in hun categorie achtste werden. Tenslotte kwamen naar het einde van de wedstrijddag toe Kyara Nijboer, Maike Helmus en Marijke Postma in actie in de categorie D Trio’s. Zij lieten een geweldige en artistieke oefening zien die eveneens met een zilveren medaille werd beloond. Een topdag voor GVV met alle drie de teams door naar het NK op 6 juni.

Turnsters Rose Lea en Lycke Kootstra van GVV winnen goud

In Nieuwehorne was de tweede plaatsingswedstrijd voor wedstrijdgroep 5. In de eerste wedstrijd mochten Josine, Jente en Naomi laten zien wat ze konden. De concurrentie was sterk bij de pupillen II maar de meiden wisten zich goed staande te houden. Jente turnde een mooie en nette wedstrijd en werd keurig zesde. Naomi had nog veel last van haar blessure aan haar knie. Maar turnde ondanks de blessure goed en netjes. Ze werd 9e. Josine turnde een sterk verbeterde tweede wedstrijd. Josine werd tiende. Femke, Aline en Rose kwamen in wedstrijd twee in actie bij de senioren C. Rose die zich vorige week wist te plaatsen voor het NK, liet zien dat dit niet voor niks is. Ze werd eerste. Aline turnde een goede wedstrijd en werd vijfde. Femke turnde haar eerste wedstrijd en werd elfde. Ook mocht Demi in de tweede wedstrijd bij de junioren E haar oefening laten zien. Helaas kwam Demi net te kort voor het podium ze werd vierde.. Lycke mocht als laatste van de GVV meiden aan de slag. Lycke turnde heel goed bij de categorie jeugd D1 en werd eerste.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00