Techniekdag voor leerlingen van basisscholen

Vrijdag 19-05-2017
KOLLUM - Op vrijdag 19 mei opende Paul Maasbommel wethouder van de gemeente Kollumerland  de  techniekdag die georganiseerd werd op het Lauwers College in Kollum voor de oudste leerlingen van basisscholen, met als doel kinderen ‘warm te maken’ voor technische beroepen en bijbehorende opleidingen.

Scholen konden zich opgeven voor een ochtend of middagprogramma leerlingen van groep 7 en 8. Tweehonderd zestig basisschool leerlingen deden hier aan mee. Eerst kregen de leerlingen een film te zien waarin allerlei technische beroepen aan bod kwamen (van monteur tot verpleegkundige op de cardiologie afdeling van een ziekenhuis).

Na deze film werd er een quiz gehouden waarbij individuele leerlingen een knijpkat konden winnen. Ook werd er deze ochtend een kleine ventilator gemaakt welke werkt door middel van zonne-energie. Als afsluiting van de ochtend was er de prijsuitreiking van de klassenwedstrijd.

terug naar overzicht
Techniekdag voor leerlingen van basisscholenTechniekdag voor leerlingen van basisscholenMeer foto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie