Teleurstellend gelijkspel voor VV Zwaagwesteinde · Foto('s):

Teleurstellend gelijkspel voor VV Zwaagwesteinde

donderdag 26 april 2018

Op een druilerige dinsdagavond is VV Zwaagwesteinde niet verder gekomen dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Waskemeer. Na rust poetste de hardwerkende gasten de voor rust opgelopen achterstand weg en dit was niet onverdiend te noemen.

Waskemeer is bezig aan een teleurstellend seizoen, maar had de laatste 2 wedstrijden wel gewonnen en deed in de beginfase zeker niet onder voor Zwaagwesteinde. De eerste kans was dan ook voor de gasten, toen Tim Haven de bal na een afgeslagen hoekschop richting doel stuurde. Doelman Roelof van der Ploeg redde ten koste van een corner. Na zo’n 20 minuten spelen nam Zwaagwesteinde de regie in handen. Waskemeer ruilde het voetballende gedeelte in voor de lange bal en zakte ver in. Zwaagwesteinde speelde echter niet goed genoeg om het de gasten lastig te maken. Jan Eisma tekende na 25 minuten spelen voor het eerste gevaar, maar meer dan een speldenprik was het niet.

Na 35 minuten spelen kwam Zwaagwesteinde dan toch plots op voorsprong, toen Wymer de Vries het leer na een slordigheid bij Waskemeer in zijn voeten kreeg en zijn schot werd dusdanig van richting veranderd dat de 43-jarige Wietse Jan Beijert kansloos was: 1-0. Namens Waskemeer kopte aanvoerder Regilio Holder via de vingertoppen van doelman Van der Ploeg over. Vijf minuten voor rust ontstond er enig tumult toen doelman Van der Ploeg in een duel op de rand van het strafschopgebied te laat was en in botsing kwam met een Waskemeerder. Hier hadden de gasten recht op een strafschop/vrije trap (en eventueel rode kaart voor Van der Ploeg), maar arbiter Van Duinen zag het anders en kende Zwaagwesteinde tot grote woede van Waskemeer een vrije trap toe. Nu vochten de groenhemden zowat elke beslissing aan, ditmaal hadden ze wel recht van spreken. Van der Ploeg had zichzelf overigens dusdanig geblesseerd, dat hij moest worden vervangen door Johan Jan Kleefstra. Vlak voor rust schoof Lieuwe de Roos de bal namens de thuisploeg nog net naast.

Na rust werd het er niet beter op. De noodgedwongen vervanging van aanvoerder Marco van Leijen was voor de thuisploeg een aderlating, al was Lieuwe de Roos met een vrije trap van heel ver wel bijna succesvol. De bal schampte de paal. Waskemeer beperkte zich vooral tot tegenhouden, maar na 67 minuten maakten de gasten wel gelijk. Na een afgeslagen vrije trap schoot Hedzer van der Veen het leer prachtig over doelman Kleefstra in de goal: 1-1. Even later kreeg Zwaagwesteinde haar enige kans van het tweede bedrijf, toen Wymer de Vries de bal na een puike voorzet van Jan Eisma diagonaal leek binnen te koppen. Dit was buiten routinier Beijert gerekend, die met een prachtige reflex zijn team op de been hield. Waskemeer kreeg via de counter middels Bouwe Veenstra nog een beste kans, maar de Waskemeerder kopte het leer meters naast.

Zwaagwesteinde drong in de slotfase nog aan, terwijl Waskemeer het meest tevreden leek met het punt. De thuisploeg speelde echter niet goed genoeg om het Waskemeer echt lastig te maken en mocht in de diepe blessuretijd doelman Kleefstra nog bedanken dat het geen nederlaag werd. De rappe Mitchel Schievels sprintte het Westereender centrale duo eruit maar zag Kleefstra redden.

Al met al een teleurstellend resultaat in een slechte wedstrijd voor Zwaagwesteinde, maar het kan natuurlijk niet altijd feest zijn. De thuisploeg bleef wel voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen en herstelt zich daarmee uitstekend van de teleurstellend verlopen eerste seizoenshelft. Bovendien staan de mannen van Klaas Zandberg bovenaan in de derde periode (eerste periode winnaar It Fean ’58 buiten beschouwing gelaten). De eerstvolgende wedstrijd is op 5 mei uit tegen het in een vrije val geraakte Dokkum.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00