Teleurstellend verlies van Be Quick Dokkum in Noordscheschut

zondag 17 december 2017

Be Quick Dokkum deed in Drenthe slechte zaken. Het verloor met 3-1 van Noordscheschut en zag de naaste concurrenten punten pakken. De Dokkumer formatie speelde ondermaats en op de winst van de thuisclub viel dan ook niets af te dingen. Noordscheschut was feller in de duels en het troefde Be Quick op de beslissende momenten af. In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd.

Na bijna twintig minuten viel de openingstreffer van de thuisclub, maar dankzij goed opletten van de assistent scheidsrechter, werd de treffer geannuleerd wegens buitenspel. Een paar minuten later kwam Be Quick op 0-1 na een vloeiende aanval over rechts. Robert Atema bereikte de vrijstaande Janco Wiersma, die de bal heel beheerst in de rechterhoek schoot. Vlot daarna kreeg de thuisclub een fraaie kans via Nick Koster, maar hij miste bij de eerste paal. Be Quick kreeg een knappe mogelijkheid op 0-2, maar wist die niet te benutten. Na een half uur viel de gelijkmaker. Met een mooie steekbal werd de defensie van Be Quick verrast en Jos Kroezen tikte vrijstaand de 1-1 binnen. De laatste tien minuten voor rust waren helemaal voor de thuisclub en Be Quick kwam goed weg bij twee fraaie kansen.

De eerste werd gepareerd door de ver uit het doel gekomen Eelke Kooistra en de andere werd bij de tweede paal gemist door de snel inkomende spits. Na de rust kwam de thuisclub al snel op 2-1 via een strafschop van Melvin Mol. De actie van Ynte Koopal leek niet strafschopwaardig, maar scheidsrechter F. Assink was resoluut. De wedstrijd werd tien minuten later beslist door Danny Kiekenbelt na een aanval over rechts, 3-1. Be Quick oogde niet scherp en leek er even niet meer in te geloven. Gaandeweg de tweede helft kwam het toch weer beter in de wedstrijd en zo nu en dan was er dreiging voor het doel. Aron Beintema kreeg een kans, maar de goed ingeschoten bal werd knap naast de paal getikt door de sterk keepende Wiebe Zinger.

Vlot daarna was de sluitpost opnieuw attent bij een vrije trap van Janco Wiersma. In de slotfase kwam Wiersma nog een keer goed door op links en gaf een goede voorzet, maar de kopbal van Aldert Hietkamp was net iets te zacht, zodat Zinger opnieuw de baas bleef. De competitie ligt nu een aantal weken stil en in januari zijn er oefenduels tegen BCV en Broekster Boys. Op 27 januari komt Balk naar Dokkum.