PWFoto.nl / Harkemase Boys

zondag 01 maart 2015

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag een gevoelige, maar terechte nederlaag geleden tegen AZSV. In Aalten won de thuisclub met 2-0. In het laatste kwartier speelde Harkemase Boys met tien man, nadat Adams Sarkodie zijn tweede gele kaart had gepakt. Via de stip kwam AZSV op voorsprong en vijf minuten voor tijd was de wedstrijd beslist.

Het niveau van de wedstrijd was vanaf het begin af aan al niet goed, al kreeg Harkemase Boys toen zowaar een paar kansjes. Heine Uuldriks schoot eerst in kansrijke positie over en even later kwam een poging van hem tegen de lat. De bal stuiterde naar onderen, zonder dat duidelijk was te zien of de bal over de lijn was. Geen doelpunt volgens de arbitrage. Ook Smits was nog dicht bij de 0-1, maar zijn schot ging net voorlangs. Grotere kansen waren er voor de thuisploeg. Eerst greep Erick Jansema in bij een stijlvol schot van Freek Mulder en tien minuten voor rust had Wietse Kämink de openingstreffer op zijn slof, maar opnieuw redde Jansema.

Het eerste deel na rust was slaapverwekkend. Harkemase Boys speelde vaak de hoge bal, maar omdat AZSV bijna alle duels won, kwamen de bezoekers zelden in de buurt van het doel van de thuisclub. Pas halverwege de tweede helft waren er plotseling twee mogelijkheden voor Harkemase Boys. AZSV-doelman Ruud Kempers pakte eerst een schot van Arton Musliu en een minuut later een kopbal van Uuldriks. Toen had AZSV ook al voldoende kansen gekregen op de openingstreffer. Pogingen van Vaags en Berenschot gingen net naast.

Een kwartier voor tijd kwam AZSV verdiend op voorsprong. Adams Sarkodie wilde een voorzet van Niek te Veluwe wegwerken, maar gleed uit en kreeg daarbij de bal tegen zijn arm. Scheidsrechter Van de Ketterij toonde Sarkodie zijn tweede gele kaart en gaf de thuisclub een strafschop. Stijn ter Haar schoot raak vanaf elf meter. Met tien man kwam Harkemase Boys bijna langszij toen Kempers even mis zat bij een zachte poging van Uuldriks, maar de doelman herstelde zijn fout op tijd. Aan de andere kant hield Jansema zijn ploeg nog lang in de wedstrijd met knappe reddingen. Toch viel vijf minuten voor tijd de definitieve beslissing, toen Roy Berenschot uit een corner van dichtbij vrij kon inkoppen.

Een pijnlijk verlies, mede omdat bijna alle concurrenten wel wisten te winnen. Het verschil met koploper DVS’33 is daarom weer drie punten en Excelsior’31 is genaderd tot op vier punten met een wedstrijd minder. “We hebben nog een paar kansjes gehad”, zei trainer Jan Vlap na afloop, “maar telkens viel de bal niet goed.” De nederlaag was overigens terecht volgens de trainer: “Als je denkt op 60% een wedstrijd te kunnen winnen, dan word je keihard afgestraft.”

Volgende week speelt Harkemase Boys thuis tegen CSV Apeldoorn. Aanvang op De Bosk is 14:30 uur.

Scoreverloop: 76. Stijn ter Haar (strafschop) 1-0, 86. Roy Berenschot 2-0

Opstelling AZSV: Ruud Kempers, Freek Mulder, Sander van Aken, Max Jansen, Michael Vaags, Stijn ter Haar, Sven Spekking, Niek te Veluwe, Roy Berenschot, Tim Pothast, Wietse Kämink (84/Jonathan Goosen)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Erich Jongeling (58/Gersinio Constansia), Robin Huisman de Jong (87/Jasper Valentijn), Adams Sarkodie, Jesse Renken, Raymond Bolt, Henny Bouius, Oebele Schokker, Joram Smits, Heine Uuldriks, Arton Musliu

© Verslag: Sybrand Grasdijk

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00