Terechte nederlaag Geel Wit tegen SC Franeker · Foto('s):

Terechte nederlaag Geel Wit tegen SC Franeker

zondag 04 oktober 2015

Geel Wit heeft met 2-3 verloren van SC Franeker. De eerste helft konden de eilanders de bezoekers nog bijbenen, maar na de rust was het eenrichtingverkeer. Het mag een wonder heten dat Franeker na de pauze slechts een keer scoorde, want ze lieten drie honderd procent kansen onbenut.

Geel Wit begon gehavend aan de wedstrijd; drie spelers ontbraken vanwege de eilander herfstvakantie, Kevin Kiewiet haakte geblesseerd af en tel daarbij de langdurig geblesseerden. De eerste kans was voor Sander Hoekstra na een te korte terugkopbal van Glenn Kienstra. Even later schoot Bente Bonthuis aan de andere kant naast. De openingstreffer viel in de zeventiende minuut voor de thuisclub. Vanaf de zijlijn verzond Micha Metz een bal op maat die bij de tweede paal op het hoofd kwam van Sander Hekkelman: 1-0. Meteen in de tegenstoot was het alweer 1-1. Sander Hoekstra ontsnapte aan de aandacht van de eilander verdediging.

Zes minuten later kwam Franeker op voorsprong na een omstreden situatie. Roland Kooiker en Cor Boonstra struikelden over elkaar heen, scheidsrechter Stroetman zag er een overtreding van de Amelander in: geel en een strafschop. Die werd door Mark Kuperus benut, maar moest wegens te vroeg inlopen overgenomen worden. Ook in tweede instantie bleef hij kalm: 1-2. De arbiter had het vlagsignaal genegeerd van assistent-scheidsrechter Jos Bulté, die had geconstateerd dat, voordat de overtreding werd gemaakt, Boonstra buitenspel stond. Na 36 minuten had doelman Jesse Hogendorp van Franeker de nodige moeite met een schot van Kayan Kiewiet. In de veertigste minuut kwam Geel Wit gelijk met een doelpunt dat veel gelijkenissen vertoonde met de vorige treffer. Uit een hoekschop legde Micha Metz de bal bij de tweede paal voor de voeten van Sander Hekkelman en andermaal trof hij doel. Na de rust was het louter Franeker wat de klok sloeg. Na tien minuten schoot Martijn Jongsma naast. In de 67-ste minuut scoorde Cor Boonstra, maar hij stond buitenspel.

Een minuut later stelde Boonstra Marco de Groot in staat om te scoren, maar die schoot van dichtbij over. Datzelfde presteerde even later Edwin Hiemstra. Vlak daarvoor zag de speler van Franeker hoe doelman Pieter Oene Smit een schot van hem over te lat tikte. Tussendoor viel ook de enige reële kans van Geel Wit na rust te noteren. Die begon achterin bij Roland Kooiker, via Kayan Kiewiet en Bente Bonthuis kwam het leer bij Micha Metz, hij mikte net te hoog. Geel Wit hield lang stand, maar bezweek vijf minuten voor het einde onder de druk. Uit een pass van Wiebe van der Meer scoorde Marco de Groot de beslissende treffer. Dat Martijn Jongsma en Edwin Hiemstra daarna nog dotten van kansen onbenut lieten is louter voor de statistieken. De centrale verdedigers Bjorn Wijnberg en Theodoor Molenaar speelden een dijk van een wedstrijd, maar op de vleugels liet Geel Wit teveel gaatjes vallen.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Roland Kooiker, Bjorn Wijnberg, Theodoor Molenaar, Glenn Kienstra; Martijn de Jong (Luc Metz, 57), Kayan Kiewiet (Tharan Apputhurai 74), Jurjen Metz; Bente Bonthuis, Micha Metz, Sander Hekkelman.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00