Terechte zege beter Stiens op SC Veenwouden · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Terechte zege beter Stiens op SC Veenwouden

zondag 24 september 2017

De eerste wedstrijd van de competitie leverde een 4-2 nederlaag op voor een gehavend Veenwouden. Door diverse oorzaken ontbraken maar liefst negen spelers in de selectie. De thuisclub was in dit sportieve duel de betere ploeg en de overwinning was dan ook verdiend.

De thuisclub begon sterk en al na vier minuten had Doeke van der Ploeg Stiens aan de leiding moeten brengen maar zijn kopbal verdween over het doel. De eerste goede aanval van SCV leverde na 16 minuten direct de openingstreffer op. Nivard Vrieling schhot uit de voorzet van Rinse Procee knap raak: 0-1.

Stiens hanteerde veelal de lange bal en veel gevaar leverde dit niet op. Toch werd het in de 32e minuut gelijk toen doelman Wytse Reitsma mistastte na een corner van Gerrit Winkel en Peter Jansen Klomp na een enorme scrimmage raak wist te schieten: 1-1 SCV was in de 52e minuut dicht bij een nieuwe voorsprong toen Stefan Jan Sijtsma een vrije schietkans kreeg maar zijn schot belandde op de paal.

Een minuut later was het aan de andere kant wel raak toen Almer Hietkamp raak kopte uit een voorzet van Pieter Elgersma: 2-1 Deze treffer had echter nooit mogen worden toegekend aangezien de bal de achterlijn al had gepasseerd voordat Elgersma de voorzet kon geven. In de 60e minuut kreeg SCV de kans op de gelijkmaker toen Liekele Paulusma Bauke Reitsma een niet te missen kans bood maar de bal verdween naast het doel. In de 63e minuut werd het duel definitief beslist toen Arjen Dotinga met een dieptepass de snelle Almer Hietkamp in stelling bracht die uit een moeilijke hoek raak schoot. Stiens kreeg daarna de gelegenheid verder uit te lopen en in de 68e minuut was het opnieuw Almer Hietkamp die succes had met een kopbal en daarmee zijn hattrick voltooide: 4-1.

In de 90e minuut strafte Stefan Jan Sijtsma een fout af in de defensie en bepaalde daarmee de eindstand op 4-2. Positief punt bij SCV was het debuut van Jelmer de Vries (18) in de basis en de goede invalbeurten van de jongelingen Thomas van Breeden en Joeri Dijk.

© Verslag: Anne Machiela

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00