VV Ternaard boekt belangrijke zege bij VenV`68 · Foto('s):

VV Ternaard boekt belangrijke zege bij VenV`68

zondag 26 maart 2017

Zaterdagmiddag behaalde VV Ternaard een belangrijke zege uit bij VenV`68 door met 0-1 te winnen in Garijp. oor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd daar de onderste zes ploegen tegen de degradatiezone aan zaten waaronder Ternaard en VenV`68. Het was voor Ternaard belangrijk om vandaag de drie punten mee naar huis te nemen om zo wat meer lucht te krijgen.

Trainer Henk de Boer van Ternaard miste deze middag de zieke Danny Post en de geblesseerde Teake Jan Keegstra. Hij begon op de bank met David de Vries, Remko van der Kooi, Simon van der Weg en res. keeper Anne Hellinga. Het was precies half drie dat scheidsrechter van Leeuwen uit Peize voor het begin van de eerste helft floot en Ternaard mocht aftrappen. Het was in de tweede minuut als V en V een vrije trap mocht nemen even buiten de zestien van Ternaard. Het was Cornelis Wartena die zich hier mee belastte en de bal prima inschoot binnenkant paal waarop de bal voor de doellijn langs ging en Wietse Sipma hierna de bal kon wegwerken en dus Ternaard niet over geluk had te klagen. Het was V en V dat met vol overtuiging aan de wedstrijd begon met veel inzet en passie en Ternaard vast zette op zijn eigen helft. Maar na tien minuten voetbal kwam Ternaard onder de druk van V en V vandaan en zette hierna een paar goede aanvallen op. Zo ook in de 17e min. als Hendrik Talsma met een prima pass Roel Hoekstra weg stuurde die alleen richting keeper V en V kon gaan maar de bal iets te ver voor zich uitspeelde en de keeper van V en V nog net de bal kon onderscheppen. In de 21e minuut mocht V en V opnieuw een vrije trap nemen even buiten het strafschopgebied van Ternaard, en nu belandde de bal op de buitenkant paal van het Ternaarder doel. Zo golfde het spel op en neer en moest V en V het hebben van inzet en strijd zonder dat beide ploegen goed voetbal lieten zien. Zo mocht in de 39e minuut Ternaard een hoekschop nemen die door Jacob van der Veen prima werd voor gebracht op Hendrik Talsma die prachtig de bal inkopte en zo Ternaard even voor de rust op 0-1 bracht.

In de 42e minuut opnieuw een grote kans voor Ternaard als Gosse Reinder Kingma zich prima vrij speelde en op volle snelheid alleen door kon gaan over rechts en hierna de keeper van V en V omspeelde en uithaalde maar zijn inzet over zag gaan. Dit was de mogelijkheid voor Ternaard om voor rust nogmaals toe te slaan, nu ging echter Ternaard met een kleine 0-1 voorsprong de kleedkamer in. Na rust geen wijzigingen bij Ternaard dat echter slordig begon aan de tweede helft en was het V en V dat gelijk weer fel en strijdlustig begon aan de tweede helft. In de 65e minuut dan de eerste goede aanval voor Ternaard als Jacob van der Veen werd weggestuurd richting V en V doel waarbij hij in de achtervolging nog net een voet dwars werd gezet door een verdediger van V en V voor Jacob kon uithalen. Zo bleef het een open en spannende wedstrijd en kwam na twintig minuten voetbal tweede helft Ternaard beter in de wedstrijd. Het mocht in de 68e minuut een vrije trap nemen die door Roel Hoekstra werd genomen die prachtig de bal voor bracht op de vrijstaande Gosse Reinder Kingma die gelijk uithaalde waarbij de bal via de  handen van de keeper van V en V over het doel ging tot ieders verbazing. Zelfs de keeper van V en V schrok dat hij deze bal nog met geluk zag overgaan. De toegekende hoekschop leverde niets op voor Ternaard. In de 78e minuut wisselde trainer de Boer Jacob van der Veen en kwam Remko van der Kooi voor hem in het veld. In de 82e minuut nog een grote kans voor Ternaard als Roel Hoekstra alleen richting keeper V en V kon gaan en mocht uithalen, maar helaas zijn inzet ging voorlangs het V en V doel, en dus bleef de wedstrijd open en ging V en V op jacht naar de gelijk maker en bleef het voor de vele toeschouwers spannend. Zo kwam in de 88e minuut David de Vries nog in het veld voor Roel Hoekstra, en met vijf minuten extra tijd, was het daarna scheidsrechter van Leeuwen die voor de laatste maal floot en Ternaard dolblij de drie punten koesterde waar misschien een gelijk spel de juiste verhouding was geweest. Ternaard deed deze middag goede zaken en zag concurrenten ook nog eens punten morsen. Volgende week komt vc Trynwalden op bezoek in Ternaard.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00