Ternaard doet prima zaken en wint verdiend van Beetgum · Foto('s):

Ternaard doet prima zaken en wint verdiend van Beetgum

zondag 16 oktober 2016

Zaterdagmiddag stond de ontmoeting Ternaard – Beetgum op het programma met in de wetenschap dat het voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd was. Bij winst zou Ternaard Beetgum passeren op de ranglijst en aansluiting houden met de subtop. Terug naar het seizoen 2005/2006 waarbij ook beide ploegen tegen over elkaar stonden en Ternaard die de wedstrijd won met 2 – 0 door doelpunten van Menno de Graaf en Martinus Hannema.

Na de forse nederlaag vorige week uit bij Ropta boys, was Ternaard deze middag gebrand op een overwinning en kon Ternaard ook goede zaken doen deze middag, wat later ook bleek. Trainer Henk de Boer van Ternaard kende een fitte selectie, maar miste wegens droevige omstandigheden Jelle Soepboer. Verder was Teake Jan Keegstra geblesseerd en Hendrik Talsma een weekend weg. Op de bank begon hij met Gosse Reinder Kingma terug van huwelijksreis, Arnold Kingma en Remko van der Kooi.

Het was pupil van de week Janoek Dijkstra die even voor half drie de wedstrijdbal,aangeboden door INSTALL. BEDR. BRANDER, aanbood aan scheidsrechter Dijkstra uit Leeuwarden, die hierna voor het begin van de eerste helft floot en Beetgum mocht aftrappen. Maar het was Ternaard dat de aanval onderschepte en in de 1e minuut de aanval over nam waarbij Danny Post werd gevloerd en Ternaard even buiten het zestienmetergebied van Beetgum een vrije trap mocht nemen. De vrije trap werd genomen door Jacob van der Veen die de bal prima voor bracht op Wietse Sipma die de bal door kopte naar Danny Post die hierna prachtig de bal inkopte  en Ternaard vroeg in de wedstrijd op 1 – 0 bracht.

Een mooie vroege voorsprong voor Ternaard dat nu de rust moest bewaren, maar het was Beetgum dat Ternaard vast zette op eigen helft en een paar grote kansen keeg, maar uitstekend keeperswerk van Anne Hellinga behoedde hij Ternaard voor de gelijkmaker. Maar in de 16e minuut was het de keeper van Beetgum Jaap Monsma die met een geweldige reflex de bal uit de bovenhoek van zijn doel haalde waarbij Ternaard niet op 2 – 0 kwam. Beide ploegen speelden volop de aanval en met prachtige aanvallen van beide kanten konden de vele supporters genieten waarbij het spel op en neer ging en aan beide kanten kansen ontstonden.

Toch was het Ternaard dat in de 23e minuut opnieuw toesloeg als Roel Hoekstra, ongrijpbaar deze middag, met een prachtige pass Jacob van der Veen weg stuurde die alleen richting doelman Jaap Monsma van Beetgum kon afgaan en beheerst de bal laag in het doel schoot en zo fraai Ternaard op 2 – 0 bracht. In de 34e minuut opnieuw een grote kans voor Ternaard als de bal vanaf rechts prima werd voor gebracht en Danny Post voor een leeg doel, de bal via een verdediger van Beetgum naast zag gaan.

De toegekende hoekschop leverde niets op voor Ternaard. Toch bleef Beetgum gevaarlijk en kreeg ook kansen, want in de 38e minuut was het Beetgum dat met een prachtige opgezette aanval de hele verdediging van Ternaard uitspeelde, maar met een fantastische redding was het keeper Anne Hellinga die Beetgum van een doelpunt af hield. Toch was het in de 40e minuut Beetgum dat de aan sluiting vond met Ternaard als Beetgum een hoekschop mocht nemen die prima werd voor gebracht op Geert Jan de Vries die simpel de 2 – 1 kon in koppen. Dit werd ook de ruststand.

Na rust geen wijzigingen bij Ternaard dat moest toezien hoe Beetgum gelijk Ternaard onder druk zette maar geen uitgespeelde kansen kreeg. In de 51e minuut mocht Ternaard op rechts een vrije trap nemen welke door Jacob van der Veen werd genomen en de bal bij de 2e paal bracht waar Jitze de Beer stond om de bal in te koppen, maar een verdediger van Beetgum kon nog net de bal voor Jitze wegkoppen en kon Beetgum hierna uitverdedigen. Na een kwartier voetballen in de tweede helft begon Beetgum meer te drukken en moest Ternaard terug. Echter dat leidde niet tot grote kansen en was het Ternaard dat in de counter wel zo gevaarlijk was. In de 60e minuut werd David de Vries gewisseld en kwam Gosse Reinder Kingma na zijn huwelijksreis voor hem in het veld. Zo ontstond er veel strijd en inzet van beide ploegen waarbij Beetgum op jacht ging naar de gelijkmaker, maar in de 80e minuut moest toezien hoe

Ternaard met een prachtige opgezette aanval, die begon bij Jacob van der Veen die Roel Hoekstra op rechts weg stuurde die hierna de bal voor bracht op Danny Post die met enige prachtige bewegingen enkele spelers van Beetgum het bos in stuurde, hierna prachtig uithaalde en de bal laag in de verste hoek schoot en zo Ternaard op 3 – 1 bracht. De wedstrijd was gespeeld en in de 84e minuut bracht trainer de Boer Remko van der Kooi nog in het veld voor Jacob van der Veen, maar echt gevaarlijk kon Beetgum ook niet meer worden ,waarna na 90e minuten voetbal de goed leidende scheidsrechter Dijkstra voor de laatste maal floot, en Ternaard een verdiende overwinning behaalde op Beetgum.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00