VV Ternaard keert na twee seizoenen terug in de 4e klasse · Foto('s): Bote Sape Schoorstra
  Bote Sape Schoorstra

VV Ternaard keert na twee seizoenen terug in de 4e klasse

maandag 30 mei 2016

Na twee seizoenen keert VV Ternaard weer terug in de 4e klasse. Zaterdagmiddag kon dit bewerkstelligd worden thuis tegen GSVV. Bij GSVV was met 2-3 gewonnen, en dus zou je zeggen vandaag moet Ternaard het kunnen klaren. Echter het werd nog een hele zware kluif  voor Ternaard dat zaterdagmiddag met pijn en moeite genoegen moest nemen met een gelijk spel 0-0 in een niet al te beste wedstrijd, maar het betekende wel dat Ternaard promoveerde naar de 4e klasse en GSVV degradeerde naar de 5e klasse.

Trainer Henk de Boer beschikte over bijna een fitte selectie. Alleen beide keepers kampten met knie klachten. Verder begon de Boer op de bank met Arnold Kingma, Anne Rienk Syens, David de Vries, Jelle Soepboer, Teake Jan Keegstra en de res. keepers Bert Bakker en Mattijs Boltjes. Onder leiding van scheidsrechter Bekhof uit Noordwolde en zijn ass. scheidsrechters Doornbos uit Uithuizen en Brouwer uit Sumar, was het even voor half drie toen pupil van de week Ferry Sliep de wedstrijdbal, aangeboden door SPORT 2000 uit Dokkum, aanbood aan scheidsrechter Bekhof die hierna floot voor de eerste helft en Ternaard mocht aftrappen op deze zomerse middag en onder toeziend oog van vele toeschouwers.

Na wat een aftastend begin, was het in de 8e minuut als GSVV gevaarlijk op kwam waarbij GSVV speler Tjipke van der Veen helemaal vrij zomaar kon uithalen, maar zijn inzet verdween hoog over het Ternaarder doel. Ternaard was gewaarschuwd, maar toch was het GSVV dat steeds mocht op komen en in de 19e minuut op rechts een vrije trap mocht nemen waarbij de bal scherp werd voor gebracht waarna de bal door iedereen in het centrum gemist werd, kwam de bal bij de tweede paal waar Sytze de Haan helemaal vrij stond om zo de bal in het lege Ternaarder doel te kunnen schieten, maar hij schoot de bal naast. Hier mocht Ternaard niet over geluk klagen.

Pas in de 31e minuut de eerste gevaarlijke aanval van Ternaard dat niet lekker in de wedstrijd zat tot nu toe. Het was Roel Hoekstra die op rechts mocht ingooien waarna Jitze de Beer de bal door kopte naar Gosse Reinder Kingma die zich om draaide en gelijk uithaalde waarbij de bal via een GSVV speler naast ging en Ternaard een hoekschop mocht nemen die niets zou op leveren. In de 40e minuut raakten zowel Hendrik Talsma als Jitze de Beer geblesseerd door dat de aanvoerder van GSVV Gerrit Jagersma veel te hard in kwam en hem ook geel opleverde van scheidsrechter Bekhof. Gelukkig konden beide spelers verder spelen.

In de 42e minuut nog een mooie aanval van Ternaard toen Wietse Sipma de bal diep speelde op Martinus Hannema die prima door ging over rechts en hierna de bal voor bracht op Roel Hoekstra die echter de bal over het GSVV doel kopte. Gezien de eerste helft een beter GSVV en een matig spelend Ternaard, zodat beide ploegen  met een 0-0 ruststand thee gingen drinken. Na rust bleef Martinus Hannema achter in de kleedkamer en kwam David de Vries voor hem in het veld die gelijk in de 49e minuut zich prima vrij speelde op rechts en hierna het strafschopgebied in ging en werd aangetikt en ten val kwam De scheidsrechter wilde echter van niets weten en liet door spelen. Het was hierna GSVV dat feller en frisser voetbalde waarbij Ternaard veel te nerveus voetbalde en te veel balverlies leed.

In de 55e en 58e minuut was het op nieuw David de Vries die zich prima vrij speelde, maar de voorzetten waren te on nauwkeurig en kwamen niet aan bij zijn medespelers. Zo kreeg in de 61e minuut GSVV op nieuw een grote kans toen het even over de middellijn een vrije trap mocht nemen die gevaarlijk werd in gebracht waar Louis Lyklema helemaal vrij stond om zo de bal in te koppen, maar gelukkig voor Ternaard kopte hij de bal naast. Zo kwam Ternaard met de schrik vrij en moest Hendrik Talsma één keer aan de noodrem trekken omdat zijn mede ploegmakker in de fout ging en Hendrik moest ingrijpen wat hem geel op leverde.

Bij een aanval van GSVV in de 68e minuut was het GSVV dat over rechts kon opkomen waarna de bal scherp werd ingebracht waarbij keeper Anne Hellinga goed zijn doel uitkwam en de bal weg stompte maar hierna geblesseerd raakte aan zijn knie. Verzorger Tjeerd van der Veen kon hem in eerste instantie nog oplappen, maar na twee minuten moest Anne Hellinga toch geblesseerd aan zijn knie het veld verlaten en kwam Bert Bakker voor hem in het doel in de 70e minuut. Zo bleef de wedstrijd spannend en was het in de 78e minuut GSVV dat nog een grote kans kreeg toen GSVV speler Sytze de Haan enkele Ternaarders uitspeelde en vanaf links kon uithalen, maar met een fantastische redding tikte keeper Bert Bakker de bal naast zijn doel ten koste van een hoekschop die echter niets zou op leveren voor GSVV.

Het bleef knokken voor Ternaard om overeind te blijven. Zo kwam Anne Rienk Syens nog in het veld voor Jacob van der Veen en bleef het spannend tot de laatste minuut. Met vijf minuten blessuretijd erbij, was het daarna scheidsrechter Bekhof die voor de laatste maal floot en Ternaard kon feest vieren. Dolgelukkig vielen technische staf en spelers elkaar in de armen. Ternaard keert na twee seizoenen terug in de 4de klasse.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00