VV Ternaard laat eerste punten liggen in Twijzelerheide · Foto('s):

VV Ternaard laat eerste punten liggen in Twijzelerheide

vrijdag 10 november 2017

Zaterdag stond voor Ternaard de uitwedstrijd tegen VVT op het programma. Bij winst kon Ternaard de eerste periode pakken. Er werd met een volledig fitte selectie aan deze wedstrijd begonnen. Ternaard begon sterk en vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd wat meteen een veldoverwicht opleverde. Echt grote kansen leverde dit vooralsnog niet op.

VVT nam de verdedigde stellingen in en wachtte op een counterkans, zij gebruikten vooral de lange bal naar voren om zo onder druk van Ternaard uit te kunnen komen. Halverwege de eerste helft mocht Ternaard een vrije trap nemen waarover Jacob van der Veen zich ontfermde. Deze bal ging tot ieders verbazing in een keer in het doel van VVT. Maar tot ieders zelfde verbazing keurde de scheidsrechter deze goal af. Tot op heden is het nog steeds onduidelijk waarom de zeer warrig fluitende scheidsrechter tot deze beslissing kwam. Een vijftal minuten later opnieuw een afgekeurde goal, ditmaal vanwege buitenspel. Zo werd er wel gescoord maar stond nog steeds de 0-0 op het scorebord. Dit bleef het ook tot aan de rust.

De eerste minuten na de rust waren knotsgekke minuten. Direct na de aftrap kwam VVT voor het eerst deze wedstrijd voor het doel van Ternaard en na een goed lopende aanval was het 1-0 voor de thuisploeg. Ternaard schrok wakker en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel meteen uit de daarop volgende aanval, Wietze Sipma kwam goed door over rechts en lepelde de bal voor het doel. Deze bal leek een prooi voor de verdediging van VVT, maar tot ieders verbazing ging de bal via de hand van een verdediger in het doel van de thuisclub, 1-1. Ternaard dacht waarschijnlijk nu de klus wel te kunnen klaren, maar VVT dacht daar even anders over. Vanaf de aftrap was het namelijk direct weer raak, 2-1. Een aantal supporters die nog genoten van een heerlijk bakkie koffie kwamen terug uit de kantine en dachten even dat het scorebord had gehaperd, echter het bleek toch echt de waarheid te zijn wat het scorebord aangaf. Ternaard moest dus weer opnieuw de achterstand goed maken.

Dit gebeurde uiteindelijk ook in de 67e minuut toen Ternaard een vrije trap mocht nemen op een meter of 25 vanaf het doel. Roel Hoekstra belaste zich met deze klus en wist met een geweldig hard en geplaatst schot de keeper van VVT te verschalken, 2-2. Ternaard wisselde nog een aantal keren en probeerde met een drie mans voorhoede alsnog de drie punten over de streep te trekken. Dit lukte ook bijna maar inzetten van Janco Postma en Gerlof Dijkstra werden op de doellijn niet ingetikt maar over het doel gedeponeerd.

Zo kwam Ternaard niet verder tot een 2-2 en moet men wachten om de eerste periodetitel te pakken. Dit kan over twee weken in de thuiswedstrijd tegen ZEC alsnog gebeuren. Eerst wacht echter de bekerwedstrijd thuis tegen de koploper uit de derde klasse B, ‘t Fean 58. Dit is voor de jonge ploeg van ploeg van trainer Gerlof Kootstra uiteraard een mooi moment om zich te kunnen meten in de beker competitie.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00