Ternaard laat zich aftroeven bij SSS’68 · Foto('s):

Ternaard laat zich aftroeven bij SSS’68

dinsdag 30 september 2014

Ternaard reisde zaterdagmiddag af naar Marsum waar het tegen SSS`68 moest spelen met in de wetenschap dat een koploper een te pakken ploeg is. Dat bleek ook zaterdagmiddag als Ternaard een veel feller en goed combinerend SSS tegen over zich kreeg en dat dan ook verdiend met 3 – 1 won.

Trainer Hans Blom van Ternaard kon over een fitte selectie beschikken en begon op de bank met Anne Rienk Syens, Jitze de Beer en Jelle Soepboer. Het was even over half drie als scheidsrechter Stienstra voor het begin van de eerste helft floot en SSS`68 mocht aftrappen en de eerste aanval mocht op zetten, maar dat zou niets op leveren. Hierna was het Roel Hoekstra van Ternaard die prima op kwam en even buiten de zestien van SSS`68 uithaalde waarbij de keeper van SSS`68 gestrekt naar de hoek moest maar prima de bal onderschepte. Hierna golfde het spel op en neer met aan beide kanten kleine kansjes.

Maar in de 18e minuut was het SSS`68 dat op voorsprong kwam toen een voorzet vanaf links van een SSS  speler bij de op rechts vrij staande SSS`68 speler Stevan van Hijum kwam die prima de bal aan nam en hierna de bal in de verste hoek van het Ternaarder doel schoot en zo SSS`68 op 1 – 0 bracht. Ternaard was even van slag maar herpakte zich later enigszins en kreeg ook een paar kleine kansjes, maar deze werden niet verzilverd. Maar in de 39e minuut kwam Ternaard dan toch op gelijke hoogte met SSS`68 als Ternaard even buiten het strafschop gebied van SSS`68 een vrije trap mocht nemen. Deze werd genomen door Roel Hoekstra die prachtig de bal in de bovenhoek van het SSS`68 doel schoot en zo Ternaard op een mooi moment voor rust op 1 – 1 bracht. Dit werd tevens de ruststand.

Na rust kwamen Anne Rienk Syens en Jelle Soepboer in het veld voor Mark Rijpstra en Aant Soepboer. Het eerste gevaar kwam van SSS`68 uit een hoekschop die SSS`68 mocht nemen waarbij de bal gevaarlijk werd in gekopt door Harry Kooistra, maar Anton Keegstra redde op de doellijn. Het was SSS`68 dat de dienst uit maakte de tweede helft en met prima combinaties Ternaard terug drong dat veel te slap speelde. In de 60e minuut wisselde trainer Hans Blom Richard van der Meulen en bracht Jitze de Beer voor hem in het veld. Maar het was SSS`68 dat in de 62e minuut op 2 – 1 kwam door Harry Kooistra die van even buiten het strafschop gebied van Ternaard mocht uithalen waarbij de bal door de handen van keeper Bert Bakker ging en SSS`68 enigszins gelukkig op 2 – 1 kwam.

Toch was het SSS`68 dat het beste van het spel had en in de 73e minuut op 3 – 1 kwam door opnieuw Stevan van Hijum die enige verdedigers van Ternaard uit speelde en hierna de bal fraai achter doelman Bert Bakker van Ternaard schoot. SSS`68 kreeg hierna meer kansen, maar gelukkig kon Ternaard de schade beperkt houden en verloor het zijn eerste wedstrijd. Een verdiende overwinning van SSS`68 dat veel gretiger voetbalde als Ternaard. Volgende week wacht thuis WWS uit Wirdum, en dan zal er toch beter gepresteerd moeten worden.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00