VV Ternaard naar winst in nat Gerkesklooster · Foto('s):

VV Ternaard naar winst in nat Gerkesklooster

dinsdag 10 oktober 2017

Het eerste elftal van vv Ternaard moest afgelopen zaterdag afreizen naar Gerkesklooster om daar de topper tegen het plaatselijke GSVV af te werken. Beide teams hadden in de eerste twee duels de volle winst geboekt, dus dit was een mooie afspiegeling om te kijken hoe men er voor staat. Ternaard begon met o.a. de niet geheel fitte Simon van der Weg op de bank en was verder nagenoeg compleet afgereisd naar Gerkesklooster.

Ternaard begon zeer voortvarend aan deze wedstrijd en dit leverde meteen in de eerste paar minuten twee dotten van kansen op, echter de spitsen waren nog niet geheel scherp of schatten de ballen ietwat verkeerd in. De vele regen die viel maakte het er voor de spelers niet makkelijker op gezien de vele glijpartijen die het gevolg hiervan waren. Toch ging Ternaard goed met deze omstandigheden om en wist het betere spel al snel tot doelpunten te promoveren. In de 8e minuut kon Danny Post goed doorgaan over rechts en kwam alleen voor de doelman van GSVV, Danny rondde deze mogelijk keurig af en dit betekende een 0-1 voorsprong.

Ternaard ging door en na een minuut of 12 lag ook de 0-2 in de goal van GSVV, Gosse Reinder Kingma was de koele afmaker. Hierna had ook de 0-3 kunnen of misschien wel moeten vallen, een fantastische aanval over rechts eindigde uiteindelijk bij Jan Pieter Prins maar hij kon niet goed zijn voet achter de bal krijgen. GSVV stelde tot dit moment teleur maar kwam hierna toch zeer onverwacht terug in de wedstrijd. Een mislukte voorzet van rechts waaide zo over doelman Jaap Gulmans, 1-2. In de 38e minuut werd het zelf 2-2 door onnodig balverlies op het middenveld en niet goed ingrijpen door de Ternaard verdediging. Zo leek de rust te worden bereikt met een 2-2- op het scorebord. Jacob van der Veen dacht hier echter anders over en wist met een droge knal de 2-3 op het scorebord te brengen.

Na rust geen wisselingen bij Ternaard en deze gingen dan ook onverstoorbaar door. Dit leverde direct een doelpunt op, 2-4 door opnieuw Gosse Reinder Kingma. Het betekende direct de beslissing in de wedstrijd en GSVV stelde op een paar lange halen naar voren na hier niet veel voetbal tegenover. Sterker nog een ieder had het gedaan en vooral de prima leidende scheidsrechter. Gezeur leverde een tweede gele kaart op voor een speler van GSVV en deze mocht dan ook voortijds inrukken. De rechtsbuiten vond dit zo onterecht dat hij meende tot tweemaal toe een natrappende beweging te moeten maken en kon ook gaan douchen.

Het spel werd er hierna niet beter op. Toch wist Ternaard naar het einde van de wedstrijd toe toch nog tweemaal het net te raken. Simon van der Weg, 2-5 en Wietze Sipma, 2-6 waren de doelpuntenmakers. Hierna floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd en is Ternaard samen met De Monnik nog ongeslagen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen VVSV 09 uit Ulrum.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00