Ternaard speelde verdienstelijk gelijk tegen Kollum · Foto('s):

Ternaard speelde verdienstelijk gelijk tegen Kollum

zondag 23 oktober 2016

Doordat het zaterdag een beker-  en inhaalprogramma is en Ternaard al uit de beker was, speelde het afgelopen donderdagavond in en bij 3e klasser Kollum. Ternaard dat niet op volle oorlogssterkte was, liet een goede indruk achter in Kollum.

Het eerste kwartier was duidelijk voor Kollum dat met een hoog tempo Ternaard onder druk zette wat leidde in de 9e minuut tot de 1-0 voorsprong voor Kollum. Na een kwartier voetbal herpakte Ternaard zich prima en met enkele prachtige opgezette aanvallen kwam het dan ook terecht in de 20e minuut op gelijke hoogte met Kollum als Danny Post met een prachtige pass Roel Hoekstra op rechts weg stuurde en alleen richting de doelman van Kollum kon afgaan en beheerst hierna de bal in het Kollumer doel schoot en Ternaard op 1-1 bracht. Vooraf was al een doelpunt van Roel afgekeurd wegens buitenspel. Hierna golfde het spel op en neer in een hoog tempo. Even niet opletten van de achterhoede van Ternaard leidde er toe dat Kollum voor rust op 2-1 kwam.

In de tweede helft Janco Postma in de ploeg voor Anne Rienk Syens. Beide ploegen begonnen gelijk weer in een hoog tempo aan te vallen en was het in de 50e minuut Gosse Reinder Kingma die de 2-2 aantekende met een bekeken kopbal. Echter Kollum antwoordde gelijk weer, want met een prima opgezette aanval was het Kollum dat in de 53e minuut de stand op 3-2 bracht .Zo golfde het spel op en neer, want in de 58e min. was het

Ternaard weer dat met een geweldige opgezette aanval de 3-3 maakte door Jacob van der Veen. Gelijk in de 60e minuut was het Kollum dat weer toesloeg en de 4-3 inschoot. Beide ploegen bleven een hoog tempo voeren en in de 80e minuut was het Gosse Reinder Kingma die op een prima voorzet van Danny Post de 4-4 aantekende. Na 90e minuut voetbal was het hierna scheidsrechter Evert Veenstra die voor de laatste maal floot, en konden beide ploegen terug zien op een nuttige en goede oefenwedstrijd. Zeker Ternaard.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00