VV Ternaard speelt teleurstellend gelijk uit bij Ezinge · Foto('s):

VV Ternaard speelt teleurstellend gelijk uit bij Ezinge

zondag 18 maart 2018

Onder Siberische omstandigheden met een harde strakke wind over het veld, werd er om half drie afgetrapt op het veld van Ezinge in Feerwert. Van goed voetbal zou zaterdagmiddag geen sprake zijn onder deze omstandigheden, waar scheidsrechter, spelers, grensrechter en supporters mee te maken kregen deze dag. Ternaard kende geen personele problemen deze middag en trainer Kootstra begon op de bank met Jacob van der Veen, Gerwin Wiersma en Simon Jan Dijkstra.

Onder leiding van scheidsrechter Atema oud Nessemer maar nu wonend in Groningen, was het Ezinge dat om half drie mocht aftrappen met wind voordeel. Het is echter Ternaard dat in de 2e minuut de eerste beste kans krijgt als Teake Jan Keegstra over rechts kan opkomen en hierna de bal voor brengt, maar deze kans wordt door iedereen gemist. In de 6e minuut opnieuw een mooie actie van Ternaard als Jan Pieter Prins enkele tegenstanders uitspeelt en hierna vergeet uit te halen, want nu loopt hij zich vast in een kluwen van Ezinge spelers, dat er hierna snel uitkomt met een prima aanval waarbij Ezinge speler Sil Douwsma er alleen vandoor gaat zonder dat een verdediger van Ternaard in grijpt en hierna Douwsma beheerst keeper Anne Hellinga passeert en Ezinge in de 7e minuut op 1-0 brengt. En het wordt in de 12e minuut nog erger als Ezinge speler Dennis Abbas goed de buitenspelval omzeilt en alleen op doelman Anne Hellinga kan afgaan en de 2-0 mag inschieten. Hoe was dit mogelijk.

Toch had Ternaard dit aan zich zelf te wijten, want de linies lagen veel te ver uit elkaar en dan was er ook nog eens gemekker over een te zachte bal waardoor Ternaard niet goed in de wedstrijd zat. En Ezinge met wind voordeel veel feller was en steeds eerder bij de bal was. Maar in de 27e minuut kreeg Ternaard een strafschop mee als Jan Pieter Prins op links Jitze de Beer weg stuurt die binnen het strafschop gebied wordt gevloerd. Scheidsrechter Atema die er dicht bij staat, had geen andere keus dan een strafschop toe te kennen. Deze wordt genomen door Gosse Reinder Kingma die hem keurig inschiet en zo Ternaard op 2-1 brengt. In de 33e minuut mag Ternaard even over de middenlijn een vrije trap nemen die door Roel Hoekstra wordt genomen die de bal op het hoofd van Gosse Reinder Kingma legt die de bal koppend terug legt op Danny Post die kan uithalen, maar zijn inzet gaat helaas hoog over het doel van Ezinge. Toch blijft in deze periode Ezinge het Gevaarlijkst en krijgt ook kansen, maar gelukkig kan Ternaard voor rust de schade beperkt houden en gaat Ezinge met een 2-1 voorsprong de rust in. Na rust geen wijzigingen in de ploeg van Ternaard en zal trainer Kootstra het nodige gezegd hebben over het vertoonde spel van Ternaard in de eerste helft. Ternaard nu met wind voordeel zet Ezinge meteen vast op eigen helft en is het in de 52e minuut Remko van der Kooi die vanaf links bij de achterlijn de bal prima voor brengt op Danny Post die echter net niet bij de bal kan, waardoor Ezinge kan uitverdedigen maar niet voor lang, want in de 54e minuut is het de mee opgekomen Roel Hoekstra die met een prachtig afstandsschot bijna de keeper van Ezinge verraste die nog net de bal naast zijn doel kan tikken te koste van een hoekschop die niets opleverde voor Ternaard.

Zo blijft Ternaard drukken en krijgt het ook kansen maar de bal wil maar niet in het doel van Ezinge. In de 63e minuut wisselt trainer Kootstra Nutte Cuperus en brengt Jacob van der Veen voor hem in de ploeg. Het voetbal wordt er niet beter op mede te danken door de harde strakke wind die in de lengte over het veld waait. Zo brengt trainer Kootstra in de 78e minuut Gerwin Wiersma nog in het veld voor Teake Jan Keegstra. Ternaard dringt aan en gaat op jacht naar de gelijkmaker en het wil meer, want punt verlies zou schadelijk zijn. Zo mag Ternaard in de 80e minuut een vrije trap nemen op links die door Roel Hoekstra wordt genomen die de bal diep in het strafschop gebied van Ezinge brengt waar een Ezinge speler de bal tegen zijn voet krijgt en zo de bal voor de voeten van Danny Post komt die meteen uithaalt en zo Ternaard op 2-2 brengt en dit was verdiend. Ternaard gaat op jacht naar de overwinning en krijgt de mogelijk heden daar ook voor maar de afwerking laat deze middag te wensen over. Bijna in de slotfase is er nog een uitbraak van Ezinge als een speler over links er vandoor kan gaan richting doel Ternaard en uithaalt, maar keeper Anne Hellinga red fraai en behoed zo Ternaard voor een nederlaag. Gezien de totale wedstrijd met dit koude weer is een gelijk spel de juiste afspiegeling , waarbij Ternaard niet goed stond te voetballen en zo dure punten liet liggen bij Ezinge. Volgende week wacht Blija thuis.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00