Ternaard verliest voor de beker bij VIOD Driesum · Foto('s):

Ternaard verliest voor de beker bij VIOD Driesum

maandag 22 augustus 2016

Ternaard verloor zaterdagmiddag voor de beker met 3-0 van derdeklasser VIOD in een van Ternaarder kant goede wedstrijd met desondanks de nederlaag. Met prima aanvallend voetbal kreeg men kansen, helaas werden deze niet benut. Trainer Henk de Boer begon op de bank met keeper Anne Hellinga, Jacob van der Veen licht geblesseerd, Jan Pieter Prins en Diether de Jong.

Onder leiding van scheidsrechter de Vries uit Kollumerzwaag, was het Ternaard dat mocht aftrappen om half drie en de eerste aanval mocht opzetten, maar het was gelijk VIOD die deze aanval onderbrak en er snel uitkwam wat gelijk een hoekschop op leverde in de tweede minuut waarbij de bal hoog voor werd gebracht op de vrij staande Jelmer Visser die zo de 1-0 kon inkoppen. Foutje verdediging Ternaard. Hierna was het Ternaard dat met enkele mooie aanvallen de verdediging van VIOD onder druk zette waarbij Danny Post en David de Vries enkele mogelijkheden kregen wat tot twee hoekschoppen leidde, die echter niets zouden op leveren. In de twaalfde minuut een prachtige pass van Danny Post op Roel Hoekstra die er alleen van door ging maar ten val werd gebracht. De vrije trap leverde niets op. In de zesentwintigste minuut een snelle uitbraak van VIOD waarbij de verdediging van Ternaard een hoekschop moest weg geven.

De hoekschop werd bij de tweed paal gebracht waar Bauke Visser helemaal vrij stond, maar de bal volkomen miste. Eerder zag Jelmer Visser een inzet van hem op de paal belandden. In de vierendertigste minuut een verre uittrap van keeper Jaap Gulmans die bij Roel Hoekstra kwam die goed door ging en zag dat Gosse Reinder mee was opgekomen en gaf hierna de bal mee aan Gosse Reinder die gelijk had moeten uithalen, maar hij wachtte te lang zodat zijn schot nog geblokt werd. In de veertigste minuut een vrije trap voor VIOD. Het was Erik van der Veen die de bal van 25 meter zo over keeper Jaap Gulmans, die iets te ver voor zijn doel stond het doel in schoot en VIOD op 2-0 bracht. In de drieënveertigste minuut was het Danny Post die er alleen van door ging waarbij de keeper van VIOD ver zijn doel uitkwam waarna Danny helaas de bal tegen de keeper van VIOD op schoot. Rust derhalve 2-0.

Tweede helft

Na rust kwam keeper Anne Hellinga op doel en net warm of VIOD kwam in de zesenveertigste minuut al op 3-0. Een mooie aanval over rechts waarbij de bal strak werd voor gebracht, was het Jelmer Visser bij de tweede paal ongehinderd de bal in het doel kon schieten. Deze foutjes werden onherroepelijk afgestraft. Ternaard was even van slag, maar na tien minuten tweede helft herpakte Ternaard zich weer. Zo kwam Jan Pieter Prins in de vijfenvijftigste minuut in het veld voor Roel Hoekstra en Diether de Jong in het veld voor Arnold Kingma. Met enkele fraaie aanvallen kreeg Ternaard mogelijkheden en had het zeker een doelpunt verdiend.

Zo kopte Gosse Reinder Kingma geheel vrij de bal in de handen van de keeper van VIOD en was het Danny Post die helemaal vrij mocht uithalen, maar ging zijn schot over het VIOD doel en was het Jan Pieter Prins die zijn uithaal in de handen van de keeper van VIOD zag belandden. Na negentig minuten floot hierna scheidsrechter de Vries voor het einde, en kon Ternaard terug zien op een bij vlagen goede wedstrijd. Eindstand 3-0. Dinsdagavond 19:30 uur gaat Ternaard op bezoek bij Trynwalden zo. die zijn eerste wedstrijd met 5-2 heeft gewonnen van Blija.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00