VV Ternaard verliest kraker tegen Rood Zwart Baflo · Foto('s):

VV Ternaard verliest kraker tegen Rood Zwart Baflo

zondag 22 april 2018

Ternaard heeft zaterdagmiddag de topper tegen Rood Zwart Baflo met 2-0 verloren met name in de tweede helft. De kansen die Ternaard met name in de eerste helft kreeg, waarbij er prima werd gespeeld door Ternaard, werden niet verzilverd in doelpunten, waarna de tweede helft duidelijk voor Rood Zwart Baflo was dat met inzet en vechtlust Ternaard aftroefde en dus de koppositie van Ternaard deze middag over nam.

Trainer Kootstra begon deze middag op de bank met David de Vries, Andries Vlasman en Gerwin Wiersma. Onder leiding van scheidsrechter Bouw uit Peize, was het Ternaard dat onder een stralend zonnetje om half drie mocht aftrappen. De eerste minuten waren voor RZB dat gretig begon aan de wedstrijd en in de 18e min. het eerste gevaar stichtte als de gevaarlijke Duncan Torrenga over links Nutte Cuperus er uit liep en naar binnen trok en kon uithalen, maar met een prima redding haalde keeper Anne Hellinga de bal uit de korte hoek.

Hierna kwam Ternaard beter in de wedstrijd en in de 20e min. een hoekschop mocht nemen die door Jitze de Beer prima werd voor gebracht op het hoofd van Simon van der Weg die zijn kopbal helaas op de boven kant lat zag belanden. Ternaard begon nu meer druk uit te oefenen op RZB dat terug moest en in de 27e min. was het Jan Pieter Prins die met een prachtige pass Jacob van der Veen op links weg stuurde die hierna goed naar binnen kwam en zag dat de keeper van RZB ver zijn doel uit kwam, maar in plaats van een lobje over de keeper heen, schoot helaas Jacob de bal tegen de keeper op waarna een verdediger van RZB de bal nog kon weg werken.

Dit waren toch goede kansen die af gemaakt moeten worden. Na 30e min. voetbal eerste helft werd het toch een beetje onvriendelijk op het veld waarbij scheidsrechter Bouw veel toe liet van RZB spelers tegen de spelers van Ternaard die niet werden bestraft. En dat werd hierna wel gedaan in de 32e min. door scheidsrechter Bouw na een overtreding van Teake Jan Keegstra op een RZB speler die daarna geel kreeg wat ook terecht was. Zo bleef Ternaard het betere van het spel houden en was het in de 41e min. Danny Post die van ver af mocht uithalen maar zijn inzet net voorbij de kruising naast zag gaan. Zo brak de rust aan in 0-0.

Na rust geen wijzigingen bij Ternaard dat moest toezien hoe RZB gelijk Ternaard onder druk zette en in de 48e min. al op 1-0 kwam door een klutsgoal. Ternaard was hierna van slag en het was RZB dat Ternaard met veel inzet en wilskracht terug drong. Zo werd het in de 56e min. bijna 2-0 doordat de gevaarlijke Duncan Torrenga Jacob van der Veen uit speelde en daarna de bal scherp voor bracht waarbij Wietse Sipma en keeper Anne Hellinga beide geen antwoord hadden op de bal van Duncan die nu gelukkig voor Ternaard voor langs het doel ging en de stand 1-0 bleef. In de 67e min. wisselde trainer Kootstra Remko van der Kooi en bracht hij David de Vries voor hem in het veld. RZB was in de tweede helft veel feller en Ternaard was geen schim van de ploeg als voor de rust dat in de 72e min. de genadeklap kreeg als een RZB speler op links de bal prima meenam en daarna naar binnen kwam en de bal terug legde op zijn medespeler die vrij kon uithalen en de 2-0 aantekende.

Bijna werd het ook nog 3-0 als een RZB speler alleen voor keeper Anne Hellinga op dook maar hij schoot de bal tegen keeper Anne Hellinga op. Zo wisselde trainer Kootstra in de 77e min. nog Simon van der Weg en Jacob van der Veen en kwamen Andries Vlasman en Gerwin Wiersma voor hen in het veld. Echter de wedstrijd was gespeeld, alleen jammer dat diverse spelers van RZB steeds demonstratief op het veld gingen liggen wegens blessures. Gelukkig trapte scheidsrechter Bouw hier niet in en liet doorspelen, waarna na 90e min. voetbal scheidsrechter Bouw voor het einde floot. Ternaard had het enigszins aan zich zelf te wijten de nederlaag door zelf in de eerste helft niet te scoren, en  gezien de tweede helft was het RZB dat met veel inzet en strijdlust Ternaard bestreed, en dus de nieuwe koploper werd. Dinsdagavond speelt Ternaard de uitwedstijd tegen de Lauwers.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00