Ternaard wint derby tegen Oostergo · Foto('s): Bote Sape Schoorstra
  Bote Sape Schoorstra

Ternaard wint derby tegen Oostergo

zondag 11 oktober 2015

Zaterdagmiddag stond de derby Ternaard – Oostergo op het programma met in de wetenschap dat deze wedstrijden tussen de beide dorpsclubs altijd vol strijd en passie zijn. Zo ook zaterdagmiddag was dit niet anders. Er was volop strijd, inzet en spanning in een wedstrijd waarbij Ternaard aan het langste eind trok en zo mee blijft doen in de top.

Het was even voor half drie als pupil van de week Dennis Lazorik de wedstrijdbal aangeboden door AWT rijwielen aanbood aan scheidsrechter Booisma die hierna floot voor de eerste helft. Het was in de 2e minuut gelijk Oostergo dat een goede kans kreeg uit een hoekschop waarbij de bal voor de voeten van Lieuwe Sijtsma kwam op rechts die ongehinderd het strafschopgebied van Ternaard kon in gaan en mocht uithalen, maar keeper Bert Bakker behoedde Ternaard voor een vroege achterstand.

In de 12e minuut was het Ternaard dat er snel uit kwam waarbij Gosse Reinder Kingma prima Roel Hoekstra weg stuurde die zag dat de keeper van Oostergo ver zijn doel was uitgekomen en deze prima omspeelde en hierna de bal in het lege doel zou schieten, echter een verdediger van Oostergo was meegegaan en kon de bal nog onderscheppen waarna de bal opnieuw voor de voeten van Roel kwam die opnieuw uithaalde, maar nu schoot hij de bal over het doel van Oostergo. De mogelijkheid voor Ternaard om op voorsprong te komen.

Gelijk hierna was het opnieuw Roel Hoekstra die alleen voor de keeper van Oostergo verscheen maar nu schoot Roel de bal naast. Zo golfde het spel op en neer met twee aanvallende ploegen die volop strijd leverden. Zo was het in de 24e minuut Oostergo dat een prima kans kreeg als de bal vanaf rechts prima tweede paal werd gebracht waar Oostergo speler Henk Dijkstra stond die de bal inkopte, maar met een prachtige redding haalde keeper Bert Bakker de bal uit zijn doel waarna Ternaard kon uitverdedigen. Maar in de 26e minuut was het Oostergo dat een strafschop kreeg als Lieuwe Sijtsma het strafschopgebied van Ternaard in ging en Anton Keegstra Lieuwe van achteren aantikte was het Sijtsma die ten val kwam en scheidsrechter Booisma niets anders kon doen dan Oostergo een strafschop te geven.

De strafschop werd genomen door Sjoerd Zijlstra, maar met een prachtige duik sloeg keeper Bert Bakker de bal uit de hoek en kon hierna de verdediging van Ternaard de bal wegwerken. Zo bleef het een prachtige open wedstrijd waar beide ploegen kansen kregen. Zo ook in de 38e minuut als Ternaard er snel uit kwam en Roel Hoekstra prima Gosse Reinder aanspeelde die alleen door kon gaan richting de keeper van Oostergo, maar Gosse Reinder schoot iets te gehaast waarop de bal net naast het Oostergo doel verdween. Zo ging de rust in met een 0 – 0 stand. Na rust geen wijzigingen in de ploeg van Ternaard en bleven Nutte Cuperus, Martinus Hannema en Jelle Soepboer op de bank. Beide ploegen gingen weer volop in de aanval en golfde het spel op en neer.

In de 52e minuut was het Lieuwe Sijtsma die vanaf rechts naar binnen kwam en zo maar kon uithalen waarbij keeper Bert Bakker nog net met zijn hand de bal over zijn doel kon tikken ten koste van hoekschop die echter niets zou opleveren voor Oostergo. In de 60e minuut wisselde trainer de Boer Jacob van der Veen en bracht de snelle Jelle Soepboer voor hem in het veld en was het in de 66e minuut Anton Keegstra die naar de kant werd gehaald en kwam Nutte Cuperus voor hem in het veld. Zo bleef het nog steeds 0 – 0 en mocht Ternaard niet klagen dat scheidsrechter Booisma een overtreding van een verdediger van Ternaard op een Oostergo speler in haar eigen strafschopgebied, niet bestraft met een strafschop.

Want het kon wel eens zijn wie een doelpunt maakte, ook de winnaar zou worden. Beide ploegen zetten nog eens aan en werd er op het scherpst van de snede gespeeld wat Wietse Sipma geel opleverde en ook een Oostergo speler, zonder dat het gemeen was in deze toch sportieve derby. Maar in de 75e minuut sloeg Ternaard dan toch toe als Roel Hoekstra met enkele prachtige schijnbewegingen enkel spelers van Oostergo op het verkeerde been zette inclusief de keeper van Oostergo en hierna de bal in het lege Oostergo doel schoot en zo Ternaard op 1 – 0 zette. Dolle vreugde bij alles wat Ternaard was, maar het werden nog hete lange vijftien minuten als Oostergo aanzette.

Martinus Hannema kwam in de 83e minuut nog in het veld voor Arnold Kingma en raakte Wietse Sipma nog geblesseerd maar kon op halve kracht verder spelen. Maar met 5 minuten extra tijd, was het daarna scheidsrechter Booisma die voor de laatste maal floot en Ternaard dol blij was met de drie punten waar Oostergo misschien wel een punt had verdiend. Zo gaat Ternaard nu samen met sc Franeker aan kop en is volgende week de topper sc Franeker- Ternaard.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00