Tiental SC Veenwouden pakt winst tegen Heerenveense Boys · Foto('s):

Tiental SC Veenwouden pakt winst tegen Heerenveense Boys

zondag 08 maart 2015

SC Veenwouden pakte in Heerenveen de verdiende winst door Heerenveense Boys met 1-2 te kloppen waardoor SCV de thuisclub passeerde op de ranglijst en nu de zesde positie inneemt. SCV was in Heerenveen in de eerste helft de betere ploeg en het enige verwijt dat men de ploeg kan maken dat de wedstrijd bij de rust niet al beslist was. In de 53e minuut kantelde de wedstrijd doordat de zeer warrig leidende scheidsrechter Mesbah uit Winschoten aanvoerder Lammert Jan Westerlaan van SCV de rode kaart toonde na een overtreding op Nico de Jong. Een veel te zware beslissing volgens beide partijen maar de thuisclub kreeg daardoor wel een veldoverwicht. SCV hield echter dankzij veel inzet kranig stand en de winst was dan ook volkomen verdiend. SCV heeft momenteel veel last van geblesseerde spelers en daar kon deze week doelman Coenraad van der Mark aan worden toegevoegd die dinsdag op de training een kapotte neus opliep na een duel met zijn eigen broer Nico. Aangezien tweede doelman Wietse Reitsma ook al geruime tijd in de lappenmand zit met een knieblessure maakte derde doelman Ate Elzinga zijn debuut in het eerste. Ate keepte een prima wedstrijd.

Al na vijf minuten was SCV dicht bij de openingstreffer toen Wytze Veenstra een voorzet van Rinse Procee goed inkopte maar de bal kon door een verdediger van de lijn worden gehaald. Na 25 minuten nam SCV de leiding toen Rinse Procee een vrije trap prima inschoot. Doelman Peter Hoekstra voorkwam de 0-2 toen Dirk-Jan Heidstra alleen voor hem verscheen en hij het schot uit zijn doel wist te ranselen. Hierna wist Rinse Procee door te breken, zijn schot ging echter over het doel. De thuisclub kreeg na een half uur haar enige kans in de eerste helft maar Gabe Teun Top schoot hoog over. In de 35e minuut soleerde Wytze Veenstra door de defensie en met een schot in de korte hoek verraste hij doelman Hoekstra. In de slotfase van de eerste helft verzuimde SCV de wedstrijd definitief te beslissen. Het kreeg binnen een paar minuten een drietal opgelegde kansen maar Stefan Jan Sijtsma, Wytze Veenstra en Dirk-Jan Heidstra wisten deze niet te verzilveren.

Na de rode kaart in de 53e minuut ging de thuisclub drukken. Schoten van Dimer Leemburg en Oane Hornstra verdwenen echter naast het doel.
In de 63e minuut was het wel raak toen Dimer Leemburg een als voorzet bedoeld schot in het doel zag belanden. De thuisclub viel zonder al te veel overtuiging aan en zag Nico de Jong over en naast schieten. SCV kreeg in de 89e minuut nog een beste kans maar doelman Hoekstra wist de kopbal van Stefan Jn Sijtsma over het doel te tikken. In blessuretijd voorkwam doelman Ate Elzinga de gelijkmaker toen hij oog in oog met Gabe Teun Top wist te redden waarna Nico de Jong in de rebound de bal naast kopte. Het bleef daardoor 1-2 waardoor SCV na de winterstop 10 punten uit 4 duels wist te bemachtigen, een prima prestatie.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00