Tilster recordpoging strandt bij Ouwe Syl · Foto('s):

Tilster recordpoging strandt bij Ouwe Syl

woensdag 25 april 2018

SC Kootstertille leek aardig op weg om een recordreeks overwinningen neer te zetten maar vond bij Ouwe Syl haar Waterloo. De Tilsters hadden de afgelopen acht wedstrijden in winst omgezet maar kwamen afgelopen dinsdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De uitslag was overigens een terechte afspiegeling en door het ene punt wist SC Kootstertille en passant op te klimmen naar de tweede plaats.

Het eerste halfuur was duidelijk voor de gasten die zich het beste aan de druilerige omstandigheden leken aan te passen. In minuut drie was Jouke Waaksma Bzn, op aangeven van Wilco van der Heide, dichtbij een voorsprong maar de halve omhaal eindigde via het lichaam van een tegenstander in een hoekschop. Gerbrand Waaksma testte na een kwartier de kwaliteiten van doelman Herman Blonk en via dienst vuisten en een medespeler kon het gevaar voor de thuisclub worden afgewend. Tom van der Veen wist uit een vrije schop halverwege de eerste helft slechts het zijnet te vinden na het tikje opzij van Gerbrand Waaksma. Even later nam Van de Veen de dieptebal van Wilco van der Heide ineens maar richtte naast. Ouwe Syl wist in het laatste deel van de eerste helft iets onder de druk van SC Kootstertille uit te komen maar dat leverde niet meer op dan een kopbal die doelman Albert Jan Merkus onschadelijk wist te maken.

Na rust leek de beginfase op die uit het eerste bedrijf. Tom van der Veen ondernam vanaf de middenlijn een indrukwekkende rush maar was in de voorzet te slordig door de bal ter hoogte van de hoekvlag te deponeren. De thuisclub bleek in de tegenstoot uiterst effectief toen de bal van achteruit richting Auke Heidinga werd verlengd. Die vond de vrijgelaten Anne Polstra en de 41 jarige routinier passeerde Tille doelman Merkus feilloos; de thuisclub leidde uit het niet met 1-0. SC Kootstertille wenste deze competitie niet voor de tweede keer van Ouwe Syl te verliezen en zette aan voor een tegenoffensief. Gerbrand Waaksma verraste met een schot uit de tweede lijn bijna doelman Blonk maar die wist in tweede instantie nog redding te brengen. Arbiter Rozema, die het allemaal niet zo goed kon volgen, had doelman Blonk met een strafschop moeten bestraffen toen deze zich in het vijfmetergebied vergreep aan de benen van Jouke Waaksma Bzn.

Een kwartier voor afloop leek Ouwe Syl de winst bijna ook nog veilig te stellen maar Gerbrand Smits schoot oog in oog met doelman Merkus het speeltuig rakelings naast. De Tilsters hielden druk op het doel van de thuisclub en tien minuten voor afloop bracht dit eindelijk succes. Tom van der Veen gaf vanaf de linkerflank de bal scherp voor, doelman Blonk kon er niet helemaal bij, en ter hoogte van de tweede paal kopte de pas ingevallen André Faber de gelijkmaker over de vergeefs grabbelende sluitpost tegen het nylon; 1-1. Had de thuisclub het duel eerder bijna kunnen beslissen, in de slotminuten was het de beurt aan de gasten. Wilco van der Heide dreunde de aangever van Menno Waasdorp echter vol op het uitgestoken been van doelman Herman Blonk en bleef het duel in evenwicht. Beide partijen konden zich na afloop prima vinden in de uitslag waardoor beide ook in de race bleven voor een periode.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00