Tilsters zakelijk langs Drogeham · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Tilsters zakelijk langs Drogeham

woensdag 18 april 2018

De return zat nu wel heel snel op het vorige duel en de krachtmeting verdiende, in tegenstelling tot afgelopen zaterdag, nimmer het predicaat derby. Drogeham wist de eerste helft redelijk overeind te blijven maar zag de score na rust snel oplopen. De Tilsters oogden enigszins vermoeid en vonden het na de 5-0 voorsprong wel prima. Omdat Drogeham verder geen vuist wist te maken kabbelde het duel futloos naar het einde maar boekte SC Kootstertille wel haar zevende overwinning op rij.

Al snel werd duidelijk dat in dit duel de vonken er niet echt vanaf zouden spatten. Drogeham gaf redelijk partij en kwam zelfs tot een eerste serieuze kans. Douwe Kloostra bezondigde zich aan gemakzucht waarna Bauke Ytsma de betrouwbaarheid van doelman Albert Jan Merkus mocht testen. De Tilsters sluitpost pareerde ten koste van een hoekschop echter voortreffelijk. Drogeham liet de thuisclub het spel maken maar dat wilde vooralsnog niet echt vlotten. Toch mocht Menno Waasdorp een keer doorkomen maar produceerde een afzwaaier. De voorsprong van SC Kootstertille kwam halverwege de eerste helft uit de lucht vallen maar was uiterst fraai. Douwe Kloostra vond met een uitstekende crosspas Jouke Waaksma Bzn die zich uitstekend vrij kapte en de bal kiezelhard langs Ype Broos dreunde; 1-0.

De wedstrijd werd daarna rommelig en was bij tijd en wijle het aanzien niet echt waard. Toch kreeg de thuisclub kansen op 2-0 maar Heine Hiemstra, huizenhoog over, Gerbrand Waaksma, redding doelman Broos en Tom van der Veen, teveel op eigen succes uit, wisten de score maar niet op te trekken. Drogeham vond het prima dat de schade zodoende beperkt bleef en zocht redelijk gemutst de kleedkamers op. Maar twintig minuten na de thee had SC Kootstertille de scorer in een ommezien naar een handvol treffers opgeschroefd. Tom van der Veen legde de bal nu eens opzij en uit de draai produceerde Jouke Waaksma zijn tweede treffer; 2-0. Enkele minuten later waren de rollen omgedraaid en stelde Waaksma Tom van der Veen in staat de stand naar 3-0 te tillen. Een kwartier na rust wist Gebrand Waaksma uit de fraaie dieptebal van Douwe Kloostra, doelman Ype Broos met een perfecte stiftbal het nakijken te geven. En niet vele later had SC Kootstertille de score ook al naar 5-0 opgetrokken. Aize Storm schoot de aangever van Tom van der Veen koeltjes binnen.

Drogeham liep inmiddels op het tandvlees en het publiek verwachtte, met nog ruim twintig minuten te gaan, dat de score misschien ook nog dubbele cijfers zou opleveren maar dat werd gelogenstraft. De Tilsters geloofde het wel want ook bij de thuisclub ging de vermoeidheid een rol spelen. Tille doelman Albert Jan Merkus had na rust weinig tot niets te doen gekregen maar vergaloppeerde zich vijf minuten voor afloop enorm. Op de onschuldig lijkende voorzet van Otte Tjepkema liet Merkus de bal zowaar door zijn vingers glippen en kwam Drogeham goedkoop aan de eretreffer. Vlak voor afloop was Aize Storm nog wel een keer dichtbij het halve dozijn treffers. Uit een vrije schop over drie schijven schoot Storm de bal uiteindelijk via de lat over het doel. Het niet hoogstaande duel leverde SC Kootstertille wel de volle buit op en dat werd gekoesterd.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00