Triumphera trok aan het langste eind · Foto('s): Sake Beerstra

Triumphera trok aan het langste eind

vrijdag 06 maart 2015

Donderdag 5 maart stonden de dames van ODS uit Beetsterzwaag tegenover Triumphera in de van der Bijhal te Kollum. De vorige uitwedstrijd tegen de ploeg uit Beetsterzwaag wisten de dames van Triumphera te winnen met 1 – 2. Er zitten zeven punten verschil tussen de beide teams.

Triumphera ging ook weer vol voor de winst na de nederlaag van twee weken geleden. In de eerste set van de wedstrijd waren de teams erg gelijkwaardig aan elkaar. Er kwamen lange rally’s, die door de sterke Triumphera werden gewonnen. De eerste set eindigde met 25 – 20.

Voor de tweede set kwam Lieneke Hoof in de plaats van Sineke Visser. Dit pakte goed uit en er kwamen mooie aanvallen vanaf de buiten door Cheryl Kooistra en Jellianne Bergsma. Toch liet ODS zich niet zomaar uit het veld slaan. De beide teams kwamen gelijk te staan met 20 – 20. Er werden weer lange rally’s gespeeld, waardoor de spanning steeg. Triumphera trok aan het langste eind en won met 25 – 21.

In de laatste kwam Triumphera ver achter te liggen. Met een goede opslag reeks van Greetje Dobbinga kwamen de teams weer gelijk te staan. Vervolgd door een sterke opslag reeks van ODS, stond de thuisploeg weer op achterstand. Door goede reddingen in de verdediging van Liesbeth Huttema kon Anneke de Jong mooie set-ups geven, vervolgd door sterke aanvallen. Hierdoor eindigde de set met 25 – 20.

Met dank aan goede spel van Triumphera en hun coach Marinke Lycklama hebben ze de 3 – 0 overwinning binnen gehaald.

© Verslag: Jellianne

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00