Turn- en Gymsport Dokkum veelvuldig op het podium

Maandag 13-02-2017
HEERENVEEN - Zondag 12 februari werd in Heerenveen de laatste plaatsingswedstrijd acrobatische gymnastiek gehouden. Wederom een topdag voor de teams van Turn- en Gymsport Dokkum.

Net als de vorige wedstrijd gingen we van start met de instappers, niet in de prijzen maar wel hele mooie oefeningen laten zien. Op zaterdag 8 april zijn de Friese Kampioenschappen voor instap en E plus teams en het is nog even afwachten welke teams door mogen.

Arwen Bo, Angela en Milena verrasten het meegereisde publiek door het brons in ontvangst te nemen bij de E plus teams. Clubgenootjes Yalenka, Danielle en Jessica werden hier vijfde.

Wietske, Ytsje en Melissa vormen samen een junioren E team. Een mooie speelse oefening die ze technisch zeer strak uitvoerden werd beloond met zilver.

Bij de duo’s senioren was er brons voor Marieke en Anouk die zowel technisch als ook artistiek heel sterk turnden.

Het senioren E trio Sanne, Wietske en Marije was vandaag niet te verslaan met bijna een punt voorsprong behaalde dit trio de gouden medaille.

Bij de duo’s junioren D ontvingen Lieneke en Thirza net als de vorige plaatsingswedstrijd voor hun oefening het goud.

Het junioren trio D Lycke, Dina en Thealde belande net naast het podium en werd vierde met mooie cijfers zowel technisch als artistiek. De uitgangswaarde van deze oefening kan nog wat hoger en misschien zit het podium er dan ook wel in.

Bij de senioren D stonden drie teams van Dokkum bij de eerste vier. Jildou en Flore werden vierde nipt achter Jenny Lynn en Sanne die brons in ontvangst namen, zilver was er voor Cheyenne en Shirien. Een knappe prestatie daar zowel Jenny Lynn, Cheyenne en ook Shirien zaterdag nog bij een wedstrijd in Zierikzee waren.

Wilt u ook genieten van deze prachtige sport dan bent u welkom op zaterdag 4 maart tijdens het Fries Kampioenschap in Dokkum. Welke teams van T&GD mogen deelnemen horen we deze week.

terug naar overzicht
Turn- en Gymsport Dokkum veelvuldig op het podium
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie