VV Anjum bindt Rijperkerk aan zegekar · Foto('s):

VV Anjum bindt Rijperkerk aan zegekar

zaterdag 21 april 2018

Na de midweekse 3-0 overwinning op Trynwâlden, weet VV Anjum zaterdag ook Rijperkerk aan de zegekar te binden. In een wedstrijd met twee gezichten trok een effectief Anjum uiteindelijk tegen Rijperkerk aan het langste eind. Eindstand: 3-0.

Bij aanvang van de wedstrijd waren de intenties van Rijperkerk duidelijk, de aanval zoeken en zo proberen de play-offs voor degradatie te ontlopen. In de eerste tien minuten resulteerde dit in een aantal kleine kansjes. Na een klein kwartier moest Lolke Dijkstra echter gestrekt naar de kruising om de eerste serieuze doelpoging van Jeffry van der Galiën af te slaan, uiteraard met succes.

Rijperkerk kwam hierna goed weg nadat een voorzet van Stephan Overkempe, door een polletje, niet bij Pope Bauke Holwerda belandde maar zo’n beetje in een baan om de aarde werd geschoten. Na een klein half uur spelen zag Pope Bauke Holwerda de keeper van Rijperkerk ver voor zijn goals staan, met een geplaatst schot probeerde hij Redmer Jorna te verslaan, maar de bal belandde uiteindelijk recht in de handen van de keeper.

In de tweede helft was Anjum feller in de duels en dit resulteerde vrijwel direct in een doelpunt. Mark Jansma speelde zette de bal vanaf rechts voor op Jan Tijtsma, met een knappe beweging ontdeed deze zich van zijn tegenstander en mocht zijn vijftiende goal van dit seizoen binnen schieten, 1-0. Nog geen tien minuten later was het wederom Jan Tijtsma die de score verder uitbreidde. Een voorzet van wederom Mark Jansma belandde bij Stephan Overkempe, deze speelde de bal breed op Jan Tijtsma die uiteindelijk koel de 2-0 binnen schoof.

In de periode hierna werden er hier en daar wat speldenprikjes uitgedeeld totdat er vlak voor het einde van de wedstrijd een scrimmage ontstond in het strafschopgebied van Rijperkerk. Na een aantal rebounds was Anne Zijlstra er als de kippen bij en wist op miraculeuze wijze te 3-0 binnen te werken. Door deze overwinning doet Anjum goede zaken voor lijfsbehoud in de 3e klasse B Noord.

Dinsdag 24 april speelt Anjum wederom tegen Rijperkerk, ditmaal is It Prottersnêst in Rijperkerk het decor. Aanvang: 19:30 uur.

Scoreverloop:
49’  1-0: Jan Tijtsma(VVA)
56’  2-0: Jan Tijtsma (VVA)
88’  3-0: Anne Zijlstra (VVA)

Scheidsrechter: Dhr. M.T.R van Eijden