VV Anjum in doelpuntenfestijn langs Waskemeer · Foto('s):

VV Anjum in doelpuntenfestijn langs Waskemeer

zondag 24 september 2017

VV Anjum speelde zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen thuis tegen Waskemeer. Dat er dit seizoen op It Kolkenfjild weer volop spektakel te beleven zal zijn bleek wel weer uit de eindstand. Anjum won de wedstrijd met 4-3.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Jan Tijtsma, zijn schot ging echter net naast. De tien minuten hierna waren, met een inzet net over de goal en een scrimmage in het zestienmetergebied waarbij Anjum gelukkig wegkwam, voor Waskemeer. Na twaalf minuten nam Anjum de leiding nadat Jan Tijtsma met een individuele actie twee verdedigers te kijk zette en koelbloedig afrondde, 1-0.

Een voorzet van Freddie van der Velde werd door Hedzer van der Veen net naast gekopt en een schot van RegilioHolder belandde recht in de handen van Lolke Dijkstra. Nadat Jan Tijtsma wegens een blessure werd gewisseld was de organisatie bij Anjum even zoek. Waskemeer profiteerde hier optimaal van en Tim Haven scoorde simpel de 1-1. Een schot van Stephan Overkempe werd door Jordy Boonstra overgetikt en Lolke Dijkstra redde uitstekend op een schot Seijo van der Veen.

In het begin van de tweede helft waren er kansen over-en-weer. Na twintig minuten scoorde Anjum de 2-1 nadat Stephan Overkempe een voorzet vanaf rechts schitterend inkopte. Drie minuten later werd het 3-1 nadat Douwe Folkert Zijlstra met een steekbal Johan Boersma op links aanspeelde, doordat Stephan Overkempe op rechts was meegelopen kon hij de pass van Johan Boersma makkelijk intikken. Waskemeer kwam vijf minuten voor tijd weer terug in de wedstrijd door een goal van Freddie van der Velde, 3-2.

Twee minuten later maakte Johan Boersma aan alle illusies van Waskemeer een einde door, na een prachtige solo, de 4-2 te scoren. In de slotseconde van de wedstrijd werd het toch nog 4-3 nadat RegilioHolder een vrije trap door de slecht opgestelde muur van Anjum heen schoot, 4-3. Kort hierna vloot scheidsrechter Blom voor het einde van de wedstrijd.

Door de overwinning op Waskemeer bezet Anjum na de eerste competitieronde de vijfde positie op de ranglijst. Zaterdag 30 september speelt Anjum om 14:30 uur in en tegen Minnertsga.

Balsponsor: Transport en Warehousing Brant Visser en Zn. B.V. uit Heerenveen

Scoreverloop:
12’  1-0: Jan Tijtsma
27’  1-1: Tim Haven
63’  2-1: Stephan Overkempe
66’  3-1: Stephan Overkempe
86’  3-2: Freddie van der Velde
88’  4-2: Johan Boersma
90’  4-3: RegilioHolder

Kaarten:
68’  Pope Bauke Holwerda (VVA), geel
73’  Johan Boersma (VVA), geel
75’  RegilioHolder (VVW), geel
80’  Anne Zijlstra (VVA), geel
90’  Freddie Keuning (VVW), geel

Scheidsrechter: Dhr. J.E. Blom