VV Dokkum pakt volle buit in een slechte wedstrijd · Foto('s):

VV Dokkum pakt volle buit in een slechte wedstrijd

dinsdag 06 oktober 2015

Rijperkerk had een ietwat onrustige week achter de rug. In goed overleg is de samenwerking tussen de trainer en Rijperkerk beëindigd. Dokkum was van te voren dus gewaarschuwd voor het zogenaamde “Theo de Vries Effect”. Dit was te merken, want het eerste half uur kwam Dokkum er niet aan te pas. Toch werd de wedstrijd van zaterdag binnen twee minuten beslist. Bij de spelers van Dokkum heerste na de wedstrijd een dubbel gevoel. De drie punten mee naar Dokkum, maar voetballend een totale offday.

Rijperkerk begon, zoals verwacht, erg scherp aan de wedstrijd. Dokkum kwam totaal niet in haar spel en moest vanaf het begin ver terug. Na drie minuten een onoplettendheid op de rechterkant, waar de linkermiddenvelder doorkomt. Deze speler bracht de bal strak voor, waarbij verdediger Erik van Buiten bijna zijn eigen keeper Patrick van der Velde passeerde. Gelukkig voor Dokkum had Patrick een geweldige reflex in huis en zo tikte hij de bal over de goal. Dokkum was gewaarschuwd, maar kwam moeilijk onder de druk vandaan.

Rijperkerk was de eerste helft de bovenliggende partij, maar zij kwamen niet tot grote uitgespeelde kansen. Na dertig minuten spelen counterde Dokkum zich naar een 0-1 voorsprong. Waarbij de bal na een pass bij Minne Zijlstra terecht kwam. Hij nam de bal gecontroleerd mee en zag Martijn Jongeling aan de rechterkant meekomen. Minne sneed de bal perfect voor, waarbij Martijn de bal direct voorbij de keeper schoot. Een heerlijke opsteker voor Dokkum. Rijperkerk was het hierna even kwijt, want binnen twee minuten was het weer raak. Weer een messcherpe counter, waarbij Minne dit keer vanaf de rechterkant kwam. Op identieke wijze sneed Minne de bal voor en Martijn schoot weer prima binnen.

En zo zat Dokkum op een 0-2 voorsprong en op de welbekende rozen. Waarbij Rijperkerk de wedstrijd binnen twee minuten uit haar handen liet glippen. Na de rust waren er weinig hoogtepunten te noteren. Het is Dokkum dat georganiseerd verdedigde en Rijperkerk dat het wel probeerde, maar er niet doorheen kwam. Jordi Minnema kwam in het veld voor de moegestreden Martijn Jongeling en het is Nanne Russchen die in het veld kwam voor Chris Bits.

In een slordige wedstrijd was het Dokkum dat de drie punten mee naar huis nam. Het was een erg slechte wedstrijd, maar het draait tenslotte om de drie punten! Volgende week wacht de wedstrijd tegen V.V. Opende, de rode lantaarndrager van de derde klasse B op dit moment. Zij zullen er alles aan doen om in Dokkum de eerste drie punten te halen. De mannen van Gerrie de Boer zijn wederom gewaarschuwd en zullen er alles aan doen om aankomende zaterdag een betere pot voetbal op de mat te leggen. Tot volgende week op het mooie Harddraverspark te Dokkum.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00