VV Ternaard dieper in de zorgen · Foto('s): VV Ternaard
  VV Ternaard

VV Ternaard dieper in de zorgen

zondag 23 april 2017

Voor Ternaard begon zaterdagmiddag belangrijke drie weken aan met name het ontwijken van na-competitie voetbal. Te beginnen zaterdagmiddag al met de lastige uitwedstrijd tegen sc Franeker dat nog mee deed voor een periode. Ook al dat na kwart over vier bleek dat de concurrentie van Ternaard gewonnen had en Ternaard met 5-2 later bleek te hebben verloren,wordt het wel erg lastig om na-competitie te ontlopen met nog de uitwedstrijd tegen sc Twijzel en de laatste wedstrijd thuis  tegen Oostergo.

Trainer Henk de Boer van Ternaard miste vandaag Anne Rienk Syens wegens werk en de geblesseerde keeper Jaap Gulmans, maar kon verder over een fitte selectie beschikken. Op de bank begon hij met Jacob van der Veen, Remko van der Kooi en Simon van der Weg. Onder leiding van scheidsrechter Zwar uit St.Johannesga, was het Ternaard dat om 15.00 uur mocht aftrappen en de eerste aanval mocht op zetten, het was gelijk Franeker dat de aanval over nam en even over de middellijn een vrije trap mee kreeg. De bal werd hard en strak in het strafschopgebied van Ternaard gebracht waarna Henk Vonk in de 1e minuut gelijk de bal hard achter doelman Anne Hellinga kopte en zo Franeker vroeg op 1-0 bracht.

Maar in de 2e minuut was het Roel Hoekstra die zijn tegenstander uitspeelde en kon uithalen waarbij de keeper van Franeker nog net de bal over zijn doel tikte ten koste van een hoekschop voor Ternaard. De hoekschop werd door Roel Hoekstra goed voor gebracht op Hendrik Talsma die maar net de bal over het doel kopte. Ternaard herpakte zich goed na die vroege voorsprong voor Franeker waarbij het spel op en neer golfde met wind voordeel voor Franeker. In de 12e minuut was het Roel Hoekstra die er prima uit kwam en hierna een prima pass gaf op David de Vries op rechts die prima door ging en hierna naar binnen kwam en uithaalde waarbij de keeper van Franeker nog net de bal naast tikte en Ternaard opnieuw een hoekschop mocht nemen die echter ook niets op leverde. Maar in de 23e minuut was het Franeker dat uit de counter er snel uit kwam en was het de behendige Joshua Cuperus die recht op doelman Anne Hellinga kon afgaan en beheerst de bal in de hoek schoot en zo Franeker op 2-0 bracht.

Bijna werd het in de 24e minuut al 3-0 als weer Joshua Cuperus met een prima actie vanaf links naar binnen kwam en kon uithalen, maar nu schoot hij de bal naast het Ternaarder doel. Maar in de 30e minuut deed Ternaard iets terug en was het Jan Pieter Prins die prima de bal door tikte op Danny Post die alleen door kon gaan en hierna beheerst de keeper van Franeker passeerde en zo de 2-1 scoorde en Ternaard de aansluiting gaf. Maar helaas voor Ternaard werd het in de 32e minuut al weer 3-1 als de bal over links werd gespeeld op Jan van Duyn die echter de bal in zijn nek kreeg en gelukkigerwijs de bal nog mee kon nemen omdat Wietse Sipma uitgleed en hierna alleen voor doelman Anne Hellinga gemakkelijk de 3-1 kon inschieten. Dit was dikke pech voor Ternaard dat met een 3-1 achterstand de rust in ging.

Na rust geen wijzigingen eerst bij Ternaard dat op jacht moest naar de aansluiting. Doch het was in de 47e minuut Franeker dat door Jan van Duyn op 4-1 kwam. Echter twee spelers van Ternaard Jitze de Beer en Janco Postma botsten met de hoofden tegen elkaar en bleven op de grond liggen. Echter scheidsrechter Zwart liet doorspelen waarop Jan van Duyn hierna kon scoren. Vele protesten van de Ternaard spelers hierna hielpen niet, en werd het doelpunt goed gekeurd. Jitze de Beer moest hierna dizzy het veld verlaten en kwam Simon van der Weg voor hem in het veld. Later bleek de blessure gelukkig mee te vallen. Ternaard was even van slag, en in de 57e minuut werd het uit een hoekschop voor Franeker ook nog eens 5-1 als Henk Vonk de bal zo kon inkoppen.

In de 59e minuut wisselde trainer de Boer Danny Post en bracht hij Jacob van der Veen  voor hem in het veld. Ternaard probeerde het hierna nog wel en met enkele prima aanvallen werd Franeker soms terug gedrongen, zo ook in de 60e minuut als Simon van der Weg  werd aangespeeld door Jan Pieter Prins waarop Simon het strafschop gebied van Franeker in dook maar onderuit werd gehaald en scheidsrechter Zwart niets anders kon doen dan Ternaard een strafschop geven. Deze werd prima ingeschoten door Roel Hoekstra die zo Ternaard op 5-2 bracht en de stand iets dragelijker deed lijken.

Dit was tevens Roel zijn eerste doelpunt van dit seizoen die hij scoorde. Zo werd in de 70e minuut ook nog Janco Postma gewisseld en kwam Remko van der Kooi voor hem nog in het veld. Echter aan de stand zou niets meer veranderen en moest Ternaard opnieuw een nederlaag bij schrijven en zal het alle zeilen bij moeten zetten nog om na-competitie voetbal te ontlopen. Volgende week is men vrij.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00