VCR nog steeds in de gevarenzone · Foto('s): Wiebe Cnossen en Anja Hoekstra
  Wiebe Cnossen en Anja Hoekstra

VCR nog steeds in de gevarenzone

vrijdag 25 mei 2018

Voorafgaand aan deze wedstrijd stond VCR nog steeds in de gevarenzone voor het eventueel moeten spelen in de nacompetitie voor de herkansers. En dan komt uitgerekend kampioenskandidaat nummer èèn Scharnegoutum op visite, die nog volop in de race zit met Makkum voor de titel en beide evenveel punten hebben vergaard.

De thuisploeg begon goed aan dit duel ondanks het feit dat centrale middenvelder Mame Braaksma na de donderdagavondtraining was afgehaakt met een enkelblessure. Echter al vrij vroeg in dit duel kreeg de thuisploeg het deksel op de neus toen een harde kopbal van Sibold Jellema uit een corner van Mark Boschma doel trof, 0-1. VCR Doelman Hidde Smidt leek enigszins verrast en moest vissen. Vijftien minuten later gaf VCR voorwaartse Jouke Hoekstra de gastploeg een corner cadeau door de bal pardoes maar nodeloos over de achterlijn te schieten. Heerlijk werd deze bal voorgelegd door Rick Atsma en na een uitgekiend overstapje van Sibold Jellema kon Gijs Vaessen de stuiterende bal haarfijn binnen koppen, 0-2. En het gemor langs de lijn werd steeds hoorbaarder. Maar VCR rechte de rug en probeerde de bakens te verzetten. Vijf minuten voor het rustsignaal kon Hoekstra zijn fout herstellen maar hij wist het doel niet te vinden. Maar bijna in het fluitsignaal voor de rust was het Ane-Jan Schat die een fout in de gastverdediging genadeloos afstrafte met een strakke uithaal, 1-2. Gastkeeper Remco de Vries had geen enkele kans en VCR zat weer in de wedstrijd.

Na de rust rook VCR bloed en gesteund door het vele opgekomen publiek schakelde de thuisploeg een tandje bij. Wel moest doelwachter Smidt nog een paar keer redding brengen maar deed dit uitstekend en kreeg nog een keer bijval van de buitenkant van de paal. Maar uiteindelijk een kwartier voor het einde van deze wedstrijd kregen de “oranjehemden” waar ze toch “recht” op hadden in de vorm van de gelijkmaker. Een keurige voorgezette vrije trap van Jouke Hoekstra vanaf de linkerkant werd op waarde ingeschat door Melle Wielinga en met zijn teen werkte hij de bal binnen bij de eerste paal, 2-2. Het publiek stond op de banken maar moest met nog een kwartier op de klok te gaan met dichtgeknepen billen afwachten hoe deze wedstrijd zou aflopen. Maar uiteindelijk wist VCR deze stand over de eindstreep heen te tillen en was het weer een punt rijker in de race voor lijfsbehoud. Voor Scharnegoutum is het volgende week zaterdag een alles of niets thuiswedstrijd met als inzet het kampioenschap van de vierde klasse B met twee punten achterstand op koploper Makkum.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00