VCR walst over De Lauwers heen · Foto('s): Anja Hoekstra
  Anja Hoekstra

VCR walst over De Lauwers heen

maandag 02 mei 2016

Afgelopen zaterdag stond er voor VCR in de strijd tegen degradatie een thuiswedstrijd tegen de Lauwers op het programma. De Lauwers, nog op een veilige tiende plek, was al niet meer in te halen voor VCR. Toch waren de belangen groot voor beide partijen. De Lauwers hoopt nacompetitie te ontlopen door V en V 68’ onder zich te houden terwijl VCR de nacompetitie juist nog probeert te behalen door GSVV in te halen. Beide ploegen keken dus met een schuin oog naar Garyp, waar GSVV op bezoek moest bij V en V 68’.

Al meteen werd duidelijk dat De Lauwers een zware middag tegemoet ging. VCR speelde beter en was ook het meest gevaarlijk. Het betere spel werd meteen beloond. In de 16e minuut kregen de Geastmers een vrije trap, waarna Arno Riemersma en Mame Braaksma achter de bal gingen staan. De keeper rekende niet op een schot van linkspoot Braaksma, die de bal in de linkerhoek binnenschoot: 1-0.

Toch was de Lauwers niet geheel ongevaarlijk; het kwam een paar keer in de zestien van VCR, twee keer waarbij de Lauwers dacht dat het recht had op een strafschop vanwege vasthouden, deze werden echter niet toegekend door de scheidsrechter. In de 30e minuut was het VCR dat wederom toesloeg. Anton Prins kreeg een afvallende bal uit een hoekschop voor de voeten en besloot maar eens uit te halen en dit was niet zonder succes; de bal verdween door een woud van benen achter doelman Marcel Kempenaar: 2-0.

VCR kwam goed uit de kleedkamer en bleef doordrukken. Een kleine tien minuten na rust kreeg VCR een vrije trap na een individuele actie van Mame Braaksma. Braaksma ging zelf achter de bal staan en krulde de bal niet voor de eerste keer dit seizoen schitterend in de kruising. Even later drong De Lauwers weer iets aan, maar het wist niet te scoren: Jitse Hoekstra haalde met het hoofd nog een bal van de lijn. In de minuten die daarop volgden werd het langzaam maar zeker wel duidelijk dat de thuisploeg het niet meer weg zou geven.

In de laatste twintig minuten leek het geloof bij de Lauwers langzaam weg te ebben, terwijl de Geastmers nog eens extra gas gaven. In de 69e minuut vond Prins Erwin Raap middels een mooie lange bal, maar de doelman liet zich bij de afronding van Raap niet verrassen in de korte hoek. Even later stond Prins weer goed gepositioneerd bij een afvallende bal, maar dit keer wist de doelman goed redding te brengen. In de minuten daarna wist de doelman nog een aantal ballen te pareren, maar de genadeklap diende zich in de 75e minuut aan, toen Raap met een mooie bal over de verdediging Jouke Hoekstra bediende, Hoekstra nam de bal technisch goed aan waarna hij kon afronden: 4-0.

Even later werd het na een eigen doelpunt zelfs nog 5-0, en Jouke Hoekstra tekende na een mooie lange bal van Douwe Wiegersma ook nog koeltjes voor de 6-0. De Lauwers eindigde de wedstrijd nog met tien man nadat Vellenga zijn frustraties botvierde op de scheidsrechter. Voor VCR een mooie overwinning, die resulteert in drie broodnodige punten. Uit Garyp kwam echter minder goed nieuws: GSVV wist in de laatste minuut te winnen bij V en V 68’, waardoor de Geastmers in de laatste twee wedstrijden nog altijd één punt moeten zien in te halen op GSVV.