Vechtlust loont niet in provincieclash tussen KV Veenwouden en Zunobri

maandag 13 november 2017

Op zaterdag 11 november stond de tweestrijd tussen Veenwouden 1 en Zunobri 1 op het programma. Beide teams hebben elkaar al ontmoet op het veld en toen trok de thuisploeg aan het kortste eind. De spelers onder leiding van coach Daniël Keizer en het vele aanwezige publiek wilden zich koste wat kost revancheren.

Na een fanatieke warming up kwam Veenwouden zeer sterk uit de startblokken. Al binnen 10 seconden werd het eerste doelpunt genoteerd en binnen no-time stond een voorsprong van 3-1 op het scorebord. Hierna volgde voor de thuisploeg een korte periode zonder doelpunten, daar waar Zunobri wél wist te scoren. De gasten uit de buurprovincie wisten de stand volledig om te buigen en halverwege de eerste helft stond het dan ook 4-8. De blauw-wit hemden uit Feanwâlden bleken over een ijzeren wil te beschikken, want er werd knap teruggevochten. Doelpunten over en weer, rappe vakwissels, het publiek in sporthal Hoantserid kreeg een waar spektakelstuk voorgeschoteld.

De tweede helft begon precies zoals de eerste was geëindigd. Vele doelpunten en knappe verdedigende acties sierden het goede spel aan de kant van Veenwouden. Afstandschoten, uitstarters en doorloopballen, alles passeerde de revue. Helaas drukte de scheidsrechter steeds meer een stempel op de wedstrijd door bij het minste of geringste een vrije bal te geven. Dit zorgde voor de nodige irritatie aan beide kanten, maar dat mocht de pret niet drukken. De stand was inmiddels 15-16 en hectische slotfase volgde. Een mannelijke speler bij Zunobri moest geblesseerd het veld verlaten. Er was geen vervanger voor hem dus moest Veenwouden het in één van de vakken ineens opnemen tegen drie tegenstanders in plaat van vier.

Dan moet de knop om en dient er een geheel andere speelwijze gehanteerd te worden. Dit bleek toch knap lastig. Uit de vele schoten die Klaas de Boer onder de korf mocht gaan afvangen wist Veenwouden er helaas maar één te benutten. Toen Zunobri aan de andere kant wél makkelijker de korf kon vinden was de wedstrijd gespeeld. Veenwouden kon de kleine achterstand in de laatste minuten niet meer omzetten. Een flinke domper, maar met deze inzet en vechtlust belooft het een mooi seizoen te worden. Eindstand 16-18. Ook Veenwouden 2 mocht de zaalschoenen weer aantrekken deze dag. Tegen Invicta/Frigro 3 werd met ook 16(!) doelpunten de winst over de streep getrokken. Eindstand in Kollum 14-16.

Doelpuntenmakers Veenwouden 1: Henk Moorlag 6, Anna Tadema 3, Han Vastenhoud, Klaas de Boer en Thiadmar Sijens allen 2, Agnes de Boer 1.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00