SC Veenwouden in slotfase onderuit tegen Zwaluwen · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

SC Veenwouden in slotfase onderuit tegen Zwaluwen

zondag 03 december 2017

Lang wist een hardwerkend Veenwouden tegen het betere Zwaluwen stand te houden maar uiteindelijk moest het toch het hoofd buigen door een ongelukkig eigen doelpunt in de 80e minuut.

Op een goed bespeelbaar veld, onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Daan van Gulik uit Drachten, wist de thuisclub van te voren dat het een zware klus zou worden tegen de nummer drie van de ranglijst Leeuwarder Zwaluwen, dat na een zwak begin van de competitie zes zeges op rij boekte en de derde plaats op de ranglijst bezette. Die hoge positie op de ranglijst wist het in de eerste helft niet waar te maken want het had weliswaar een veldoverwicht maar het wist amper kansen te creëren. Veenwouden was weer uiterst effectief want na tien minuten was het meteen raak uit de eerste de beste kans toen Liekele Paulusma uit een corner van Rinse Procee raak kopte: 1-0.

De gasten waren daarna wel dreigend via vooral Robbin Kleefstra maar gevaarlijk werd het zelden. Andre Landman haalde de achterlijn, passeerde ook de doelman, maar zijn voorzet belandde bij Andries Hoekstra die wist weg te werken. Een slippertje van doelman van der Mark na een schot van Remco Miedema leverde niet meer dan een corner op. Vijf minuten voor rust kreeg het de beste kans op de gelijkmaker toen Robbin Kleefstra met een dieptepass Jeton Musliu vrij voor de keeper zette. Musliu wist de keeper ook te passeren maar schoot vervolgens in het zijnet.

Na rust drong Zwaluwen steeds meer aan en het was nu ook gevaarlijker dan voor rust. Jaring Wouterlood van Doesburg tikte een uit een voorzet van Robbin Kleefstra de bal echter over en invaller Timo Bijma zag doelman van der Mark redding brengen op diens schot in de 55e minuut. Na 65 minuten viel de gelijkmaker toen Robbin Kleefstra goed voorzette en Timo Bijma met het hoofd afrondde: 1-1. De gasten gingen daarna op zoek naar de overwinning. Selwin de Vries kopte uit een corner echter naast, Jeton Musliu schoot over en doelman van der Mark redde met de voet op een inzet van Andre de Vries. Een kwartier voor afloop kreeg de thuisclub de kans op een nieuwe voorsprong toen Nivard Vrieling Hessel Ellens vrij voor de keeper zette. Doelman Karsten

Waterlander wist in twee instanties met kunst en vliegwerk Ellens van een treffer af te houden. In de 80e minuut kreeg Zwaluwen een vrije trap op de rand van de zestien. Michael Grendel belastte zich met deze vrije trap en zag dat Robbert Lodewijks de bal volkomen verkeerd raakte en tot zijn schrik zag Robbert de bal via de paal in het eigen doel belanden: 1-2. De thuisclub probeerde in de slotfase nog wel de gelijkmaker te forceren maar kon geen echte vuist meer maken. De gasten verzuimden de wedstrijd definitief te beslissen. Jeton Musliu werd ten koste van een overtreding net op tijd gestuit en een vrije trap van Tino Bijma belandde op de lat.

De thuisclub was teleur gesteld dat het geen punt uit het vuur wist te slepen maar op de overwinning van de gasten viel niets af te dingen. Zwaluwen schoof door dit resultaat op naar de tweede plaats op de ranglijst en Veenwouden moet de komende twee duels tegen Grootegast en de Griffioen punten gaan pakken om uit de gevarenzone te geraken.

© Verslag: Anne Machiela

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00