KV Veenwouden verliest eerste wedstrijd · Foto('s):

KV Veenwouden verliest eerste wedstrijd

donderdag 03 september 2015

Na een wekenlange voorbereiding stond er voor de korfballers van Veenwouden woensdag de eerste wedstrijd na de zomer weer op het programma. In eerste instantie stond de wedstrijd tegen Frigro afgelopen zaterdag op het programma. Doordat er bij deze ploeg te weinig spelers waren is de wedstrijd doordeweeks gespeeld. Voor Frigro was het een thuiswedstrijd. Maar omdat hun veld een grote onderhoudsbeurt heeft ondergaan, werd deze wedstrijd in Veenwouden gespeeld.

In de beginfase van de wedstrijd werden de kansen door beide ploegen prima benut. Binnen enkele minuten stond de stand van 2-2 op het scorebord. Daarna was het initiatief aan Frigro die de ene na de andere schotpoging wist te verzilveren waardoor er een gat werd geslagen van zes doelpunten. Vele plaatsfouten zorgden er voor dat Veenwouden weinig aanvallen kon opzetten. Pas bij een stand van 8-2 kwam Veenwouden weer tot scoren.

In het tweede deel van de eerste helft draaiden de rollen om. De korfballers uit Gerkesklooster/Stroobos kwamen nog tweemaal tot scoren waar Veenwouden er nog zes wist aan te tekenen. Met een tussenstand van 10-8 in het nadeel van Veenwouden was het tijd voor de thee.

Na de pauze was het beeld van de wedstrijd niet anders dan in het begin van de eerste helft. Frigro verzilverde mooie kansen, vooral van afstand. Met acht doelpunten in de tweede helft, het dubbele aantal van Veenwouden na de pauze, kwam de eindstand uit op 18-12. Doelpunten Veenwouden: Henk Moorlag 6, Johannes de Boer 2, Daniël Keizer, Marit Haisma, Riemkje Keizer en Nienke van Breeden allen 1.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00