KV Veenwouden verrast in eerste helft · Foto('s):

KV Veenwouden verrast in eerste helft

maandag 19 februari 2018

Zaterdag 17 februari 2018 stond voor Veenwouden de nummer twee in de competitie op het programma: DTS. De uitwedstrijd tegen de ploeg uit Surhuizum eindigde in een sombere 28-11. Veenwouden kreeg van coach Daniel Keizer de opdracht het eigen spel te blijven spelen.

De ploegen bleken meer aan elkaar gewaagd dan in eerste instantie verwacht. De uitploeg opende de score, maar hier had Henk Moorlag al snel een antwoord op. Veenwouden verraste met het goede spel en kon zelfs tweemaal op voorsprong komen. DTS wist deze stand aan het einde van de eerste helft weer om te buigen. Met een ruststand van 8-10 vertrokken de teams naar de kleedkamer.

In de tweede helft werd minder zinderend spel laten zien. In het eerste kwartier kon noch Veenwouden noch DTS de kansen benutten. Waar bij DTS in het laatste kwartier nog enkele doelpunten vielen, bleef het bij Veenwouden stil tot de laatste minuut. Hier maakte Johannes de Boer nog een strafworp, wat resulteerde in een uitslag van 9-16.

Als laatste zaalwedstrijd staat op 10 maart koploper NQL op het programma, zij lieten afgelopen zaterdag punten liggen tegen Spannum. Tegen Veenwouden zullen zij moeten winnen om zeker te zijn van het kampioenschap.

Doelpunten: Meindert Tangerman 4, Henk Moorlag 3, Johannes de Boer en Agnes de Boer beide 1.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00