Veertien Kings judoka’s kwalificeren voor NK · Foto('s): Judo Kings
  Judo Kings

Veertien Kings judoka’s kwalificeren voor NK

zondag 18 maart 2018

Zaterdag waren de Kings judoka’s actief in Roden op de Noord Nederlandse ampioenschappen tot vijftien jaar. Dit is de eerste leeftijdscategorie waarin de judoka’s zich individueel kunnen plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen in Leek.

Aardig wat dichterbij dan het Nederlands kampioenschap in Tilburg voor de judoka’s tot achttien jaar. In het eerste blok hadden we de enorme klasse tot 34kg, in de poule zaten 12 judoka’s waarvan 6 judoka’s bij de Kings trainen. Helaas wisten in de poule Mathijs Luinstra, Jayden Smits en Boaz Elzinga niet een prijs te winnen. Mark Klokman uit Feanwâlden won het goud, Ruben Walinga uit Dronrijp won het zilver en Omar Rokic uit Sneek won het brons. In de klasse tot 42kg was Thijs Boormsa uit Leeuwarden helaas te zwaar waardoor hij niet mee mocht doen. Marc Veenstra judoode goed, maar wist ook niet een prijs te winnen. Wesley Smid uit De Westereen was sterk en kwam goed de voorrondes door, uiteindelijk verloor Wesley de halve finale, maar herpakte zich goed in de wesdtrijd om brons, deze werd binnen een paar seconden gewonnen met ippon. Oud Kings judoka Quinten vd Veen won knap het goud. In de klasse stond Leco Terpstra, Leco won verschillende partijen, maar verloor helaas de halve finale waardoor hij om brons tegen de sterke Redmer Duiker uit Heerenveen moest. In de partij om brons was hij heel erg sterk, maar maakte een tactische fout en verloor helaas nipt.

In de klasse tot 50kg waren de Kings oppermachtig, Sem Walinga uit Dronrijp won in het begon van het jaar al het Espoir en Troy vd Veen uit Jistrum heeft al 2 jaar op rij brons gewonnen op de nationale kampioenschappen. Zij wonnen alle wedstrijden in de voorrondes en kwam uiteindelijk beide in de finale. Troy won dit en kreeg het goud omgehangen, Sem het zilver. Bij de meiden judoode Minke de Ruiter uit de Westereen in de klasse tot 32kg. Helaas had Minke maar één judoka als tegenstander en deze judoka is twee jaar ouder, helaas kon Minke hier nog niet van winnen, Minke kreeg het zilver. In de klasse tot 36kg zaten Milou Hendriks en Margje Busstra, beide uit Grou. Margje judoode erg sterk met goeie worpen en won het brons, Milou wist alle wedstrijden te winnen en net als vorig jaar goud te winnen. In de klasse tot 48kg stond Yanna Yu Kleinhuis uit Grou, deze judoka heeft flinke stappen gezet de afgelopen maanden en wist al haar wedstrijden te winnen en daarmee met een gouden medaille een plekje voor het NK bemachtigd. In de tot 52kg stonden Rixt Geertsma uit Feanwalden en Anna Fleur Visser uit Sint Anna Parochie.

Anne Fleur komt net terug van een medaille, en het doel was kijken waar ze stond en hopelijk een ticket voor het NK winnen. De eerste wedstrijd was gelijk zwaar en ging verloren, maar gelukkig wist Fleur daarna twee op rij te winnen en het brons te verdienen. Rixt Geertsma was heel erg sterk en liep de voorrondes zonder problemen door, uiteindelijk om het brons maakte ze een geweldige ippon met een mooie voetveeg. Goud voor Rixt. In de klasse tot 63kg stond Daphne de Jong uit Gytsjerk. Daphne is erg sterk en wil heel graag winnen, maar maakt soms kleine fouten. Dit gebeurde ook in de wedstrijd tegen de sterke Luna, verder won ze alle wedstrijden waardoor Daphne het zilver won. Agnes Elzinga uit Munein is ontzettend sterk, maar was niet helemaal de Agnes die we wel kennen. Ze kon niet echt doorkomen met haar technieken, maar op strijdlust toch zeker een bronzen plak te bemachtigen!

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00