Verdiend verlies Geel Wit tegen Udiros · Foto('s):

Verdiend verlies Geel Wit tegen Udiros

zondag 04 december 2016

Geel Wit heeft verdiend verloren van Udiros. De gasten uit Nieuwehorne keerden met een 0-3 zege huiswaarts. Geel Wit speelde bepaald niet zijn beste partij van dit seizoen en werd ook al niet geholpen door scheidsrechter Patrick Roos.

Het begin was voor de bezoekers, zonder tot grote kansen te komen. De eerste mogelijkheid was na een kwartier voor Micha Metz, die stuitte op keeper Jordi Oosterbosch. Vijf minuten later ondernam Micha een solo die strandde in besluiteloosheid. Op dat moment was het einde wedstrijd voor laatste man Bjorn Wijnberg, die last kreeg van een oude blessure en werd vervangen door Kevin Kiewiet.

Kansen  waren er over en weer. Namens Geel Wit schoot Bente Bonthuis in het zijnet en Lars Molenaar trof de paal. Aan de andere kant kopte Kevin van der Belt over. Na 31 minuten was het raak toen Arnold van der Woude met een vrije trap raak schoot: 0-1. Lars Molenaar had even later een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Even later mocht Geel Wit doelman Pieter Oene Smit dankbaar zijn voor zijn redding na de fout van Pieter Kiewiet. Vlak voor de rust mocht Geel Wit de handen dicht knijpen toen bij een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In blessuretijd redde Smit op een kopbal van Daryl de Vries.

De goede bedoelingen van Geel Wit werden vijf minuten na rust de grond in geboord na een terugspeelbal, die een vrije schop voor Udiros opleverde. Die werd in eerste instantie gekeerd, maar moest worden overgenomen wegens te vroeg inlopen. Daarna scoorde Van der Belt de 0-2. Geel Wit deed zijn best om de schade te herstellen, maar was niet in staat om gevaar te stichten. Het doelpunt viel zelfs aan de andere kant. Een onschuldig ogend schot van Van der Belt werd door Smit volkomen verkeerd beoordeeld, de bal glipte uit zijn handen en de wedstrijd  was gespeeld: 0-3.

Opstelling Geel Wit: Pieter Smit; Kayan Kiewiet, Bjorn Wijnberg (Kevin Kiewiet, 15), Pieter Kiewiet, Jurjen Metz; Christian Molenaar, Jordi Metz, Mich Metz; Bente Bonthuis, Danny Metz, Lars Molenaar. Geel Wit heeft verdiend verloren van Udiros. De gasten uit Nieuwehorne keerden met een 0-3 zege huiswaarts.

© Verslag: Koos Molenaar

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00