Verdiende derbyzege Harkemase Boys op Drachtster Boys · Foto('s): PWFoto.nl / Harkemase Boys
  PWFoto.nl / Harkemase Boys

Verdiende derbyzege Harkemase Boys op Drachtster Boys

zondag 09 november 2014

Harkemase Boys heeft zaterdag de Friese derby tegen Drachtster Boys verdiend gewonnen. In Drachten werd het 1-4 voor de Harekieten. Heine Uuldriks zette een sterk Harkemase Boys na een halfuur op voorsprong. Na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, maar via treffers van Bacuna, Musliu en Constansia werd de eindstand van 1-4 bereikt. De zege voor de Harekieten was dus verdiend. Al vroeg in de wedstrijd was Harkemase Boys dicht bij de openingstreffer. Na een corner van Arton Musliu werd de inzet van Jesse Renken van de lijn gehaald. De rebound van Jordy van Wijk ging over. Voor de thuisclub kreeg Iloba Achuna in de beginfase de grootste kans, maar zijn kopbal miste de goede richting. Een poging van Wagenaar, vorig seizoen nog spelend voor Harkemase Boys, werd geblokt door Klaas Schotanus. De aanvoerder van Harkemase Boys stond met Robin Huisman de Jong centraal in de verdediging. Raymond Bolt stond op het middenveld in de basis.

Huisman de Jong was na ongeveer vijfentwintig minuten spelen dicht bij de 0-1. Zijn fraaie vrije trap werd knap gekeerd door Jarno de Jonge. De doelman moest een paar minuten later wel capituleren. Heine Uuldriks zette druk op het middenveld en na een foutieve pass van Wagenaar zette Musliu de counter in. Hij omspeelde Harvey Bischop, vorig seizoen ook Harkemase Boys-speler, en zette voor op Henny Bouius. De kopbal van Bouius zou naast gaan, maar Uuldriks was meegerend en tikte bij de tweede paal de 0-1 binnen. Ook in de slotfase van de eerste helft waren de beste kansen voor Harkemase Boys, maar pogingen van Huisman de Jong en Bolt gingen naast.

Direct na rust zette Harkemase Boys door. Het verschil was nog maar één doelpunt en dat was mager, gezien de krachtenverhoudingen op het veld. In de eerste minuten van de tweede helft kregen Musliu en Bacuna kansen op de 0-2, maar de marge bleef één. Drachtster Boys-trainer Fred de Boer wisselde drie spelers in een keer en dat had snel effect. Een van de invallers, Willem de Jong, zorgde een kwartier na rust voor de gelijkmaker. Op aangeven van Kevin Bakels, een andere invaller, zette De Jong de 1-1 op het scorebord. Tegen de verhouding in, maar dat had Harkemase Boys aan zichzelf te danken. Drachtster Boys ging direct op zoek naar meer en ook de derde invaller, Peter Jansen Klomp, liet van zich spreken. Zijn harde schot werd gepakt door Jansema.

Daarna pakte Harkemase Boys de draad weer op. Behalve wat mindere fases van een paar minuten speelden de Harekieten hun beste wedstrijd van het seizoen. Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers dan ook verdiend weer op voorsprong, deze keer met Uuldriks als aangever. De spits profiteerde van balverlies van Achuna en gaf breed op Bacuna, die De Jonge passeerde. Opnieuw liet Harkemase Boys het na om de wedstrijd te beslissen, waardoor Harvey Bischop na een afgeslagen corner nog verraderlijk dicht bij de 2-2 was. Die viel niet. Een kleine tien minuten voor tijd besliste Arton Musliu het duel. Weer was Uuldriks de man van de assist. Hij stuurde Musliu diep, die vervolgens De Jonge omspeelde en in het lege doel raak schoot. In de slotfase was er even een opstootje in een wedstrijd waarin verder fel, maar zonder spijkerharde overtredingen, werd gespeeld. Bouwer (Drachtster Boys) en Van Wijk (Harkemase Boys) kregen na het opstootje de enige twee gele kaarten van de wedstrijd. In de blessuretijd bepaalde Constansia de eindstand op 1-4. De invaller rondde een voorzet van Musliu af.

Een sterk Harkemase Boys nam zo de verdiende drie punten mee naar Harkema. Uuldriks was belangrijk met een doelpunt en twee assists. Gekscherend: ‘Ik zei al tegen de trainer dat ik voortaan maar op ’tien’ moest spelen. Hij vond de overwinning verdiend: ‘Aan het begin was het even zoeken, maar daarna pakten we het perfect op. We creeerden kansen, we speelden goed. Die gelijkmaker was wel een domper. We waren de bovenliggende partij, maar we wisten dat we geduld moesten bewaren. Dat deden we gelukkig en met goed voetbal maakten we nog drie doelpunten. Volgende week komt Harkemase Boys in actie voor de beker. Dan gaat de ploeg op bezoek bij tweedeklasser Leeuwarder Zwaluwen. Die wedstrijd begint om 14:30 uur.

Scoreverloop

31. Heine Uuldriks 0-1, 59. Willem de Jong 1-1, 71. Johnsen Bacuna 1-2, 83. Arton Musliu 1-3, 90+3. Gersinio Constansia 1-4

Opstelling Drachtster Boys: Jarno de Jonge, Richard Hamstra, Iloba Achuna, Herman Rozema, Harvey Bischop, Said Hassan, Wouter Roosjen, Aziz Geyik (57/Peter Jansen Klomp), Wagenaar (57/Kevin Bakels), Sicco Bouwer, Jan Stoker (57/Willem de Jong)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Klaas Schotanus, Adams Sarkodie, Jordy van Wijk, Raymond Bolt, Henny Bouius, Johnsen Bacuna (82/Gersinio Constansia), Heine Uuldriks, Arton Musliu

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00