Verdiende nederlaag Ternaard tegen Lions · Foto('s): ©rtvnof
  ©rtvnof

Verdiende nederlaag Ternaard tegen Lions

maandag 13 oktober 2014

Zaterdagmiddag kon je zeggen stond de topper Lions – Ternaard op het programma. Lions, trotse koploper in deze 5e klasse B en Ternaard met 3 punten minder daar achter. Bij winst van Ternaard zou men op gelijke hoogte komen te staan met Lions. De verwachtingen waren hooggespannen bij Ternaard, mede ook door de prima oefenwedstrijd die men dinsdagavond had gespeeld bij 4e klasser Anjum die eindigde in 3 – 3. Trainer Hans Blom van Ternaard miste deze middag Martinus Hannema vakantie, en begon op de bank met Richard van der Meulen, Alwin van der Weg en Jelle Soepboer.
Onder leiding van scheidsrechter Visser uit Leeuwarden, was het Lions dat om half drie mocht aftrappen en de eerste aanval kon op zetten die echter strandde bij keeper Bert Bakker van Ternaard. In de 4e minuut een mooie aanval van Ternaard over rechts als Teake Jan Keegstra goed op kwam en bij de achterlijn de bal kon voorbrengen op de vrij staande Roel Hoekstra, maar helaas gaat de bal achter. In de 6e minuut opnieuw een aanval van Ternaard maar nu over links waar Jurjen Sipma prima van achteren op kwam en hierna de bal mee gaf aan Roel Hoekstra die hierna Teake Jan Keegstra wilde aanspelen, maar helaas de pass was te onnauwkeurig waar door de verdediging van Lions kan opruimen. Maar in de 8e minuut dan wel de voorsprong voor Ternaard als Roel Hoekstra prima werd aangespeeld en er op volle snelheid van door ging richting de doelman van Lions en met een bekeken schot deze passeerde en zo Ternaard vroeg in de wedstrijd op 0 – 1 bracht. Lions begon hierna meer druk te zetten en in de 14e minuut moest keeper Bert Bakker goed ingrijpen toen Lions er gevaarlijk door kwam en behoedde zo Ternaard voor de gelijkmaker. Maar in de 30e minuut dan wel de gelijkmaker als Lions op links een vrije trap mocht nemen en Andre Savooyen zich hier mee bemoeide en de bal in de korte hoek het Ternaarder doel in schoot, en zo Lions op 1 – 1 bracht. Dit was niet gebeurd als de muur goed had gestaan of iemand van Ternaard bij de eerste paal had gestaan. Nog geen twee minuten later kwam Lions op voorsprong toen Mike Rozendaal zich prima vrij speelde en hierna kon uithalen en zo de 2 – 1 mocht maken. Ternaard was van slag hierna, want het was Lions dat hierna kans na kans kreeg maar slordig omsprong met de kansen. Zo ook in de 40e minuut toen Marten Bakker behendig door ging en enkele verdedigers van Ternaard uitspeelde en hierna de bal op de lat schoot. Zo ging de rust in met een 2 – 1 voorsprong voor de Lions, maar had het zeker wel 3 à 4 – 1 kunnen staan.
Na rust geen wijzigingen bij Ternaard maar moest in de 48e minuut gelijk al Anton Keegstra gewisseld worden daar hij in de eerste helft al lichtelijk geblesseerd was geraakt. Trainer Blom bracht Jelle Soepboer voor hem in het veld. Het was hierna Lions dat de dienst uit maakte en met prachtige aanvallen Ternaard onder druk zette. Zo nu en dan kwam Ternaard er uit, maar kon het niets klaar maken. In de 68e minuut wisselde trainer Blom Jitze de Beer en bracht Alwin van der Weg voor hem in het veld. De druk werd steeds groter van Lions, en mede door goed keeperswerk van Bert Bakker was het aan hem te danken dat de stand nog maar 2 – 1 was. Zo ook in de 70e minuut als wederom Marten Bakker de paal nu op de paal schoot en zo diverse kansen om zeep hielp voor de Lions. Toch kreeg Ternaard in de 85e minuut nog een kans als Roel Hoekstra even over de middellijn een vrije trap mocht nemen die hij prima diep speelde op Wietse Sipma die plotseling op dook voor de keeper van Lions, maar helaas Wietse kon de bal net niet raken, en dus bleef het 2 – 1 waar Ternaard heel blij mee mocht zijn. Want hierna was het scheidsrechter Visser die na 90 minuten voor de laatste maal floot en Ternaard verdiend verloren had van een prima spelend Lions. Volgende week is Ternaard vrij en wordt er in en bij Birdaard geoefend.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00