Verdienstelijk gelijkspel Geel Wit tegen Franeker · Foto('s): Geel Wit
  Geel Wit

Verdienstelijk gelijkspel Geel Wit tegen Franeker

maandag 23 april 2018

Na twee dikke nederlagen voor de beker en de competitie heeft Geel Wit zondag een fraai gelijk spel behaald tegen SC Franeker. In Franeker werd het 2-2. Vanaf het begin toonde Geel Wit een tomeloze inzet. Toch kwamen de bezoekers van Ameland in de elfde minuut op achterstand. Wiebe van der Meer werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door Johan Kolk. De strafschop werd benut door Gerlof Dijkstra. Geel Wit was tot dan niet minderwaardig en ook daarna niet. De beloning kwam vijf minuten voor de rust. Een voorzet van rechts werd door Danny Metz bij de tweede paal koppend afgerond: 1-1.

Lang kon Geel Wit deze weelde niet dragen, want twee minuten later stond de thuisclub alweer op voorsprong. Een pass van Kevin Kiewiet werd onderschept door Gerlof Dijkstra. Die speelde Marco de Groot aan die voor 2-1 zorgde. Toch gingen de teams met een gelijke stand rust, want vlak voor de pauze bracht Siard Bonthuis met een uithaal de score op 2-2.

Het begin van de tweede helft was voor Geel Wit. De in de donkerblauwe uitshirts van Franeker gestoken Amelanders werden een strafschop onthouden toen Bente Bonthuis in de zestien onderuit werd gehaald. Ook Danny Metz was dicht bij een treffer, zijn kopbal werd door doelman Jesse Hogendorp buiten de palen getikt. Na de drinkpauze waren de krachten bij Geel Wit weggevloeid. Pieter Kiewiet en Jan Ytsma waren aan het einde van hun latijn en moesten worden vervangen door Lukas Mollema en Maikel Moll. Het laatste kwartier was volledige voor Franeker. Met een uiterste redding zorgde Pieter Smit ervoor dat zijn team met een punt naar Ameland kon terugkeren.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00