Verrassende uitslag KV Veenwouden · Foto('s):

Verrassende uitslag KV Veenwouden

zaterdag 10 oktober 2015

Voor de korfballers uit Feanwâlden stond afgelopen zaterdag de laatste veldwedstrijd van dit jaar op het programma. Dit seizoen wisten de spelers van de ploeg nog geen punten te bemachtigen. Tegenstander Altijd Kwiek staat op de tweede plek in de poule na Flamingo’s, de ploeg die vorig jaar degradeerde uit de derde klasse.

Altijd Kwiek heeft in de afgelopen weken een verliespunt moeten incasseren tegen de koploper. De kansen leken voor Veenwouden op voorhand dan ook niet groot. In het eerste kwartier van de wedstrijd domineerden de spelers van De Veenhoop het spel maar wisten de vele opgelegde kansen amper te verzilveren. Veenwouden bleef echter rustig het eigen spel spelen en wist verschillende kansen wel te verzilveren. De strijd ging dan ook gelijk op.

In het resterende deel van de eerste helft bleven beide ploegen mogelijkheden creëren. Altijd Kwiek wist de aanvallen snel op te zetten en ging zuiverder om met de kansen. Veenwouden had hierop niet altijd het antwoord klaar en keek met de pauze aan tegen een achterstand van 8-3. Gezien de stand in de poule waren de spelers uit Feanwâlden daar absoluut niet ontevreden over. Na de pauze draaiden de rollen om. Veenwouden bleef met goed balbezit mooie aanvallen opzetten en de verdediging hield de aanval van de thuisploeg beter onder controle. In het begin van de tweede helft scoorde altijd Kwiek direct een doelpunt van afstand. Daarna was het initiatief aan Veenwouden. Drie doelpunten op rij volgden en de thuisploeg raakte meer gefrustreerd.

Veenwouden geloofde meer in het eigen spel en trok de wedstrijd steeds vaker naar zich toe. Kon de thuisploeg in de eerste helft de bal nog langdurig in de aanval houden, in de tweede helft keerden de kansen. Toch moest Veenwouden een tegenslag incasseren. Niet alleen door een tegendoelpunt waarmee het verschil weer op vier doelpunten werd gebracht maar ook door het uitvallen van Riemkje Keizer. Zij kreeg een elleboog tegen haar hoofd en met een flinke bloeduitstorting moest zij het veld verlaten. In de slotfase van de wedstrijd was de thuisploeg weer iets scherper. Beide teams tekenden na de thee ieder voor nog vier doelpunten. Daarmee kwam de stand uit op 13-7. Gezien de stand in de poule gingen de Noordoost-Friezen met een tevreden gevoel weer naar de thuisbasis.

Doelpunten: Anna Tadema en Henk Moorlag beiden 2, Nienke van Breeden, Rinske de Vries en Johannes de Boer allen 1.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00